Γ' Εθνική

Με λένε Βαγγέλη!

Ούτε επίτηδες να το ‘κανε! Στο ίδιο σημείο -και με ίδια γκολάρα- με τον α’ γύρο, ο Πλατέλλας λύτρωσε την ασόβαρη ΑΕΚ και μετά από δυο χαμένα πέναλτι και πολύ άγχος, της έδωσε νίκη (2-1) με τον Ηρόδοτο

Από τεράστιο κάζο γλίτωσε -ξανά- την ΑΕΚ ο Βαγγέλης Πλατέλλας!

Όπως ακριβώς και στο παιχνίδι του α’ γύρου, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός χρησιμοποίησε ένα «τούβλο» για να γκρεμίσει το αμυντικό τείχος του Ηροδότου και να οδηγήσει την «Ένωση» σε αγχωτική νίκη με 2-1.

Εντελώς ασόβαροι οι «κιτρινόμαυροι», έκαναν δώρο την ισοφάριση (μετά τη νέα γκολάρα του Ανάκογλου) και χάνοντας δυο πέναλτι (!) έφτασαν τη φετινή τους επίδοση στο αδιανόητο 5/12!

Η κάκιστη ομάδα του Δέλλα δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 32’ και αντί να ικανοποιήσει τον κόσμο έπειτα από 1/5 μήνα απουσίας, τον άκουσε στο τέλος ν’ αποδοκιμάζει.


Πώς έπαιξε

Με αλλαγές -αλλά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» δεν ξεκίνησε τον Τσουμάγκα και έβαλε στη θέση του τον «πασπαρτού» Γεωργέα. Εκτός αρχικού σχήματος, δε, άφησε και τον ντεφορμέ Πόποβιτς, επαναφέροντας αντ’ αυτού τον Γροντή.

Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Γεωργέας, Τσιρίλο, Ρόβας και Τσουκαλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Έπειτα από σχεδόν δυο μήνες που έλειπε απ’ το ΟΑΚΑ, ο κόσμος της ΑΕΚ περίμενε θέαμα. Κι η αλήθεια είναι ότι το είδε στο πρώτο ημίχρονο. Απλά δεν περίμενε ότι θα ‘ταν… και από τις δυο ομάδες. Ή για την ακρίβεια ότι η δική του θα επέτρεπε στον αντίπαλο να κάνει ντέρμπι το ματς. Παρόλο λοιπόν που ο Ανάκογλου επιβεβαίωσε ότι είναι ο πιο «θιγμένος» παίκτης απ’ την κριτική που (δικαίως) γίνεται στην «Ένωση», εκείνη δεν μπόρεσε ούτε σήμερα να καθαρίσει νωρίς.

Γιατί αφότου ξεπέρασε με εντυπωσιακή άνεση όποιον βρήκε μπροστά του (κι έβαλε ένα ακόμα ωραίο γκολ) ο Ρόβας έδειξε κι αυτός εντυπωσιακά άνετος. Τόσο πολύ, ώστε ο Πήλιος να καταλάβει ότι… δεν ισχύει και -μαζί με την μπάλα- να κλέψει την ισοφάριση. Έστω κι έτσι όμως, η ΑΕΚ θα μπορούσε ν’ αποφύγει το άγχος. Αν ο Πλατέλλας δεν ξόδευε το πέναλτι που κέρδισε (μαζί με την αποβολή του Μπαλάφα) ο Ανάκογλου και δεν έκανε ακόμα πιο… μπασκετικό το ποσοστό από τη βούλα.

Με τα «αν» όμως δεν γίνεται δουλειά. Ούτε διασπώνται αμυντικά τείχη σαν αυτό που είχε στήσει ο Κολιτσιδάκης. Παρόλο λοιπόν που οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν δυναμικά απ’ την ανάπαυλα -κι ο Πλατέλλας προσπαθούσε με ωραίες ενέργειες να διορθώσει την απώλεια του πέναλτι- οι Κρητικοί άντεχαν. Και ανάγκαζαν τον Δέλλα ν’ αλλάξει τακτική, περνώντας τον νεαρό Τζάθα και αφήνοντας τρεις μονάχα στην άμυνα.

Μάταια όμως. Διότι η «Ένωση» έσφιγγε όλο και περισσότερο τον κλοιό. Έκλεινε όλο και παραπάνω τον αντίπαλο. Όσο περνούσε όμως η ώρα, το άγχος μεγάλωνε. Και έφτανε κόκκινο, όταν ο Γροντής σπατάλησε και δεύτερο πέναλτι (που κέρδισε ο νεαρός Τζάθας). Μέχρι ο Πλατέλλας να… θυμηθεί ποια είναι η λύση σε αντίστοιχες καταστάσεις. Και μ’ ένα γκολ σατανικά πανομοιότυπο μ’ εκείνο που είχε λυτρώσει την ΑΕΚ στο παιχνίδι του α’ γύρου, να την αποτρέψει από ένα ανεπανάληπτο κάζο -και την πρώτη βαθμολογική απώλεια στο ΟΑΚΑ.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Τσιρίλο, Ρόβας, Τσουκαλάς (59’ Τζάθας), Κορδέρο, Ανάκογλου, Γροντής, Ντακόλ, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζανετόπουλος, Τσουμάγκας, Καραγκιολίδης, Κάτσικας, Τσούπρος, Παληαρούτας

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Χατζηβασίλης (63’ Βελέτης), Γεωργόπουλος, Μπαλάφας, Αχιλλέως, Πήλιος, Χατζηανδρέου, Κοζυράκης, Κούρτι, Ζαφείρης Α. (57’ Μωραΐτης, 87’ Κλίνης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Προβιδάκης, Καρλής, Χαλκιαδάκης, Σκούπα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λυμπούδης (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x