Γ' Εθνική

Μια… τζούρα ΑΕΚ

Μικρό έστω δείγμα ομάδας που θα 'ναι… ξένη με την κατηγορία της έδειξε η ΑΕΚ. Ένα καλό 20λεπτο (κι ένα πέναλτι-γκολ του Ντακόλ) θα ‘δινε νίκη επί της Ομόνοιας, αν το «τσαφ» του Βούρα δεν έφερνε το 1-1

Σχετικά καλό βαθμό πήρε η ΑΕΚ στο δυνατότερο τεστ πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της.

Στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στο κοινό της, η «Ένωση» δεν έμοιασε ποτέ κατώτερη από την (πρώτης κατηγορίας, πιο έτοιμη και πρόσφατα αποκλεισθείσα από το Europa League) Ομόνοια.

Θα έπαιρνε, δε, και τη νίκη, αν η «γκέλα» του Βούρα δε… μουτζούρωνε το γκολ του ξανά διακριθέντα Ντακόλ (από πέναλτι που κέρδισε ο Πόποβιτς) κι έφερνε το τελικό 1-1.

Σοβαρότεροι από τα προηγούμενα φιλικά οι «κιτρινόμαυροι», κρατούν τη νέα καλή εμφάνιση του Πλατέλλα, τη βελτίωση του Πόποβιτς και το καλό εικοσάλεπτο μετά το 70’.

Υπόκλιση πριν την έναρξη στον τεράστιο Τόνι Σαβέβσκι, που τιμήθηκε από την ΑΕΚ και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες.


Πώς έπαιξε

Τις πρώτες σκέψεις του για τον βασικό «κορμό» της νέας ΑΕΚ έδειξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» προτίμησε ξανά τον Πεταυράκη αντί του Τσουμάγκα ως αριστερό μπακ. Απόντος, δε, του ανέτοιμου Τσιρίλο, προσπάθησε να βρει λύσεις στο αμυντικό πρόβλημα, δοκιμάζοντας ξανά σε θέση στόπερ τον Ρόβα. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Ράμα (αριστερά), Ντακόλ (πίσω από τον επιθετικό), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Απ’ τη… γωνία που κοιτάζει κανείς το ποτήρι εξαρτάται το συμπέρασμα για την ΑΕΚ που μπήκε στο γήπεδο. Αν είναι στους αισιόδοξους που το βλέπουν μισογεμάτο, στάθηκε στην πίεση που κατάφερνε να κάνει η «Ένωση» ψηλά. Στα (αρκετά) λάθη που ανάγκαζε τον αντίπαλο. Στον εξαιρετικά δραστήριο -και πάλι- Πλατέλλα. Αλλά και στο γεγονός ότι οι παίκτες του Δέλλα ήλεγχαν το παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα πρώτης κατηγορίας (έστω της Κύπρου) και σαφώς πιο έτοιμη.

Κι οι… απαιτητικοί όμως που βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι, είχαν λόγους μουρμούρας. Για τη μέτρια κυκλοφορία της μπάλας. Την αναξιοπιστία της άμυνας -που μια φορά απειλήθηκε και θα δεχόταν ξανά γκολ αν ο Γκίκιεβιτς δεν έχανε το τετ-α-τετ. Αλλά και την αδυναμία των Μπρέσεβιτς-Ντακόλ να συνεργαστούν. Τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ακραίους. Έτσι, τα λάθη των Κύπριων περνούσαν ανεκμετάλλευτα κι ο τερματοφύλακάς τους ένα όχι και τόσο δύσκολο απόγευμα.

Το ίδιο συνεχιζόταν, δε, και μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα. Διότι η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει όρεξη. Εξακολουθούσε να πιέζει ψηλά. Εξακολουθούσε όμως και να μοιάζει σχετικά ακίνδυνη. Έτσι, ο Δέλλας αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Βάζοντας αρχικά τον Πόποβιτς (αντί του αγχωμένου Ράμα). Και με το… ντόμινο της αλλαγής Μπρέσεβιτς-Τσούπρου να φέρνει τον Ρόβα στα χαφ, τον Ανάκογλου σε θέση επιτελικού και τον Ντακόλ στην επίθεση.

Αυτό ήταν. Η μηχανή δούλεψε. Τόσο αποτελεσματικά, ώστε να… παράξει ένα πέναλτι -που κέρδισε ο Πόποβιτς και εξαργύρωσε ο Ντακόλ. Άλλο ένα που έπρεπε να δοθεί σε απόκρουση τερματοφύλακα από τον Αντράντε. Και μια ακόμα καλή ευκαιρία του Βραζιλιάνου. Κάποιο γρανάζι όμως στο 81’ κόλλησε. Όπως ο Τσούπρος που έχασε τον Μαρκολίνι. Πριν ο Βούρας κάνει ανεπανάληπτο «τσαφ», που απαγόρευσε στην ΑΕΚ να κεράσει με νίκη τον κόσμο που πήγε να την καλωσορίσει στο ΟΑΚΑ.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης (66’ Τσουμάγκας), Ρόβας (86’ Παληαρούτας), Σταθάκης (75’ Τζανετόπουλος), Γεωργέας (83’ Τσουκαλάς), Κορδέρο, Ανάκογλου, Ράμα (59’ Πόποβιτς), Ντακόλ, Πλατέλλας (83’ Παυλής), Μπρέσεβιτς (66’ Τσούπρος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γροντής, Ντούνης, Κέζος, Μούργκα

ΟΜΟΝΟΙΑ (Τόνι Σαβέβσκι): Μορέιρα (46’ Μπρουκς), Αλαμπί, Σκαραμοτσίνο, Εμπέμπα, Σερφά, Αντράντε, Αγκουιάρ (83’ Φιλιώτης), Τέιλορ (62’ Μαρκολίνι), Θεράποντος (46’ Μένγκολο), Μαργκάσα (71’ Αλίπιο), Γκίκιεβιτς (83’ Χατζηβασίλης)

Στον πάγκο έμειναν οι: -

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x