Γενικά

Πρωταθλήτρια Τσεχίας η Σπάρτα, υποψήφια αντίπαλος του Παναθηναϊκού η Σλάβια Πράγας!

Η Σπάρτα Πράγας κατέκτησε μετά από εννιά χρόνια αναμονής για 37η φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα Τσεχίας, με τη δεύτερη Σλάβια να βρίσκεται υπό προϋποθέσεις στο δρόμο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Η μισή… Πράγα πανηγυρίζει από χθες, καθώς η Σπάρτα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Σλοβάτσκο και μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, απέχει τρεις βαθμούς από την συμπολίτισσα της Σλάβια.

Διατηρώντας με αυτό τον τρόπο και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά η πρωταθλήτρια της σεζόν 2022-23!

Το τσεχικό πρωτάθλημα, διεξάγεται σε δύο στάδια. Στην κανονική περίοδο και μια τελική φάση για την απονομή του τίτλου όπου οι έξι ομάδες με την καλύτερη κατάταξη κοντράρονται μεταξύ τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος αυτής της τελευταίας φάσης, ο τίτλος του πρωταθλητή απονέμεται στην ομάδα με την καλύτερη κατάταξη στην κανονική περίοδο, που είναι η Σπάρτα Πράγας.

Υπό τις οδηγίες του Δανού προπονητή, Μπράιαν Πρίσκε, η Σπάρτα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο από το 2014 και εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προκριματικά του νέου Champions League.

Πράγμα που, από την άλλη, σημαίνει πως, στο απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τον 2ο προκριματικό του Champions League, το «τριφύλλι» θα πάει στον 3ο προκριματικό του Europa League ως «ανίσχυρο», όπου θα βρει απέναντί του την Σλάβια

Σε περίπτωση, δε, που ο Παναθηναϊκός περάσει τους Τσέχους -με τους οποίους έπαιξε αντίπαλος και την περυσινή σεζόν- προκρίνεται στα playoffs του Europa League και ως εκ τούτου εξασφαλίζει τους ομίλους του Europa Conference League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x