Copa America

Υπάρχει και Παναμάς στο ποδόσφαιρο…

Ένας πολύ καλός Παναμάς, στην πρώτη του συμμετοχή σε Copa America, νίκησε με 2-1 τη Βολιβία στην πρεμιέρα του τέταρτου ομίλου του Sentenario των ΗΠΑ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στους «8».

Ο Παναμάς νίκησε 2-1 τη Βολιβία στην πρεμιέρα του τέταρτου ομίλου του Copa America Sentenario στη Φλόριντα των ΗΠΑ και πήρε την πρώτη του νίκη στην πρώτη του συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, δείχνοντας απειλητικός για τη συνέχεια της διοργάνωσης και για τα φαβορί του γκρουπ, Αργεντινή και Χιλή.

Οι παίκτες του Γκόμεζ ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τη νίκη με τα δυο γκολ του Πέρες, ενώ προσωρινά ισοφάρισε ο Αρτσε.

Οι Παναμέζοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν την εστία των Βολιβιανών, χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες με τον Τόρες. Τελικά, άνοιξαν το σκορ με το καταπληκτικό μονοκόμματο πλασέ στην κίνηση ο Πέρες στο 11’, μετά την πολύ ωραία σέντρα του Κιντέρο.
Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαλντιβιέζο βγήκαν μπροστά και απείλησαν την εστία του Πενέντο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες, μένοντας, όμως, εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις των Παναμέζων. Σιγά σιγά, ο ρυθμός έπεσε και αυτό βοήθησε τους παίκτες του Γκόμες να ξαναβγούν μπροστά και να απειλήσουν, χωρίς κάτι ουσιαστικό μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Η αλλαγή του συστήματος των Παναμέζων στην αρχή της επανάληψης «μπλόκαρε» τους Βολιβιανούς και βοήθησε τους τυπικά γηπεδούχους να ελέγχουν την αναμέτρηση. Όμως, σε ένα φάουλ στο 52’, ο Κάμινγκς έκανε λάθος και έστρωσε την μπάλα στον Αρτσε, που με δυνατό βολέ μέσα στην περιοχή έκανε το 1-1. Οι Παναμέζοι προσπάθησαν αντιδράσουν και παραλίγο να δεχτούν το δεύτερο γκολ από τον Σουκ. Σιγά σιγά, το ματς έγινε πιο πολύ κέντρου και πιο σκληρό και χάθηκε ο ρυθμός, με τον Πέρες να απειλεί στο 70΄για τον Παναμά.

Στο 74’, χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναμά με το σουτ του Κιντέρος που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λάμπε. Οι Παναμέζοι συνέχισαν να πιέζουν, εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των Βολιβιανών, χάνοντας ξανά μια καλή ευκαιρία. Οι Βολιβιανοί απειλούσαν με τις στημένες φάσεις χωρίς να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό και στο 85’ ο Τεχάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή. Τελικά, στο 87’ ο Αρόγιο με εκπληκτική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Πέρες και αυτός σχεδόν σε κενή εστία έκανε το 2-1 για τον Παναμά. Στο 89’, χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τη Βολιβία με τον Ζεντένο και τελικά ο Παναμάς πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στην πρώτη του συμμετοχή σε Copa America.


ΠΑΝΑΜΑΣ: Πενέντο, Μπαλόι, Μασάντο, Κάμινγκς (63’ Ενρίκες), Μίλερ, Γκόμες, Κούπερ, Κιντέρο, Γοδόι, Πέρες, Τόρες (56’ Τεχάδα)

ΒΟΛΙΒΙΑ: Λάμπε, Καμπρέρα, Εγκίνο (46’ Μέλεαν), Ζεντένο, Ντιεγ. Μπεχαράνο, Ντάλενς, Σαουσέδο (46’ Κάμπος), Ντ. Μπεχαράνο, Αζόγκε, Αρτσε, Ντουκ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x