Γαλλία

Υποστήριξη της βραζιλιάνικης κυβέρνησης στον Νεϊμάρ

«Καμία ανοχή στο ρατσισμό» ήταν η δήλωση του υπουργείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βραζιλίας, με αφορμή το σκηνικό με τον Νεϊμάρ και τον Αλβάρο την Κυριακή στο ντέρμπι.

«Όχι» σε κανένα σχόλιο που μπορεί να υποδηλώνει ή να αναφέρεται ξεκάθαρα σε ρατσιστικά σχόλια υποστήριξε το βραζιλιάνικο υπουργείο Γυναικών, Οικογένειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (MMFDH).

Το γεγονός που έλαβε χώρα την Κυριακή μεταξύ Νεϊμάρ και Αλβάρο στο ματς Παρί- Μαρσέιγ ήταν αυτό που πυροδότησε την εσπευσμένη αντίδραση του υπουργείου της Βραζιλίας.

«Αντιμετωπίσαμε ένα ακόμη περιστατικό ρατσισμού στον αθλητισμό. Το υπουργείο Γυναικών, Οικογένειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (MMFDH) εκφράζει τη συμπαράστασή του στον ποδοσφαιριστή Nεϊμάρ Jr. Ο ρατσισμός είναι έγκλημα» ήταν η λιτή και απέριττη ανακοίνωση της βραζιλιάνικης πλευράς.

Μάλιστα, ακόμη και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζάιρ Μπολσονάρο, έκανε retweet την εκνευρισμένη ανακοίνωση του Βραζιλιάνου επιθετικού την Κυριακή δείχνοντας έτσι την συμπαράστασή του στον παίκτη της Παρί.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x