Ελλάδα

Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Συγκεκριμένα συμφέροντα συνεχίζουν την απαξίωση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Η απομάκρυνση του Γιώργου Δημητρίου από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης Ομάδων της ΕΠΟ αποτελεί το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) επεισόδιο της κωμωδίας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιος μπορεί να μιλήσει και για δράμα και δεν θα έχει άδικο.

Έχουν προηγηθεί, φυσικά, κι άλλα… ωραία μέχρι να φτάσουμε στην καρατόμηση-υποβάθμιση Δημητρίου. Και πρόσφατα μάλιστα… Διότι, ουδείς πρέπει να ξεχνάει τις παραιτήσεις των ανθρώπων που βρίσκονταν στον προεδρικό θώκο των δύο θεσμών που εγγυώνται και αποφασίζουν την εύρυθμη λειτουργία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Την αρχή έκανε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ στις 8 Σεπτεμβρίου, 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μάλιστα, είχε μιλήσει για την προσπάθεια κάποιων που συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος.

Πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, παραιτείται από τον προεδρικό θώκο της Super League 1 ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραιτήθηκε «για λόγους αυτοπροστασίας και αυτοσεβασμού για τις ακραίες καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στη Λίγκα όσο και στην ΕΠΟ», όπως ειπώθηκε εκείνες τις μέρες.

Τι συμπεραίνει κάποιος από τα παραπάνω; Πως η αναρχία και τα συσσωρευμένα προβλήματα στο αθλητικό οικοδόμημα, για τα οποία μιλούσε τον περασμένο Απρίλιο ο Λευτέρης Αυγενάκης, όχι μόνο δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά γιγαντώνονται.

«Είμαστε εδώ για να κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος», είχε δηλώσει τότε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και σήμερα πρέπει να βλέπει… εφιάλτες αναφορικά με τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η ολιστική μελέτη για την οποία έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων, παραμένει για την ώρα ανεφάρμοστη. Και ουδείς ξέρει μέχρι πότε. Μια μελέτη, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα διοικείται από ανεξάρτητο Διευθύνοντα Σύμβουλο και όχι από την Εκτελεστική Επιτροπή. Επίσης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγάλων ομάδων, θα έχει τον τελικό λόγο σε όλα τα ζητήματα!

Από την άλλη, η περιβόητη συγχώνευση της Super League 2 και της Football League, αλλά και ο τρόπος που έγινε, αποτελεί μακράν τη χειρότερη κίνηση, που έχει εμπνευστεί ανθρώπινος νους τα τελευταία χρόνια για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πλούσιο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, τα λόγια και οι λέξεις μοιάζουν φτωχά με όσα συμβαίνουν. Τι άλλο να ειπωθεί για το γεγονός ότι έχει μπει ήδη ο Νοέμβριος και η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη; Υπάρχει, άραγε, άλλη χώρα στον κόσμο, που συμβαίνει κάτι τέτοιο; Προφανώς όχι.

Ήδη, μετράμε δύο κληρώσεις και έξι αναβολές, με την τελευταία να καταγράφεται το περασμένο Σάββατο 30 Οκτωβρίου, περίπου τρεις ώρες πριν την πρώτη σέντρα. Μετά από όλα αυτά, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά, πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και το πρωτάθλημα θα αρχίσει το προσεχές Σαββατοκύριακο!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x