Champions League

Χάλασε το «πάρτι» του Μέσι ο Φλορέντσι

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με απίστευτο γκολ του Φλορέντσι, άντεξε και την πίεση που της άσκησε η Μπαρτσελόνα και τελικά η Ρόμα «τσίμπησε» τον βαθμό (1-1) της ισοπαλίας κόντρα στους Καταλανούς.

Όταν δεν πιάνει καλή απόδοση ο Λιονέλ Μέσι, τότε η Μπαρτσελόνα έχει πρόβλημα κάτι που φάνηκε και σήμερα στην αναμέτρηση κόντρα στη Ρόμα. Στο «πάρτι» για την 100η του εμφάνιση στο Champions League, ο Αργεντινός «μάγος» ήταν απόλυτα... γήινος και έτσι η άμυνα της Ρόμα με τον Μανωλά και την παρέα του, κατάφερε να αναχαιτίσει τους Καταλανούς, με αποτέλεσμα να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

Βέβαια, η μεγάλη στιγμή στη Ρώμη σημειώθηκε με τον πλέον απρόσμενο τρόπο, καθώς ο Φλορέντσι σκόραρε από το κέντρο, κλέβοντας με αυτό τον τρόπο τις εντυπώσεις.

Στον άλλο αγώνα της βραδιάς, η Λεβερκούζεν αγχώθηκε για πολύ λίγο κόντρα στην Μπάτε Μπορίσοφ, αλλά τελικά έκανε το χρέος της και επικράτησε με 4-1, σε ένα ματς που απαγορευόταν οποιαδήποτε απώλεια.

Ρόμα-Μπαρτσελόνα 1-1
(31’ Φλορέντσι – 21’ Σουάρες)




Από την αρχή του αγώνα η Μπαρτσελόνα ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης έχοντας ως επιθετικές αιχμές την επιθετική της τριάδα (Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες) και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου για τους «μπλαουγκράνα» να ανοίξουν το σκορ.

Αυτό συνέβη στο 21’ όταν μετά από πολύ ωραία συνεργασία των Ματιέ και Ράκιτιτς, ο Κροάτης σέντραρε στον Σουάρες και ο Ουρουγουανός με κοντινή κεφαλιά πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Για να σκοράρει η Ρόμα χρειαζόταν να συμβεί κάτι εντελώς εκτός... προγράμματος και τελικά ο Φλορέντσι φρόντισε για να γίνει κι αυτό. Ο Ιταλός μεσοαμυντικός βρέθηκε από τη δεξιά πλευρά και στο χώρο της μεσαίας γραμμής, επιχείρησε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ κι αυτό ήταν αρκετό για να νικηθεί ο Τερ Στέγκεν. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ που δέχεται ο Γερμανός τερματοφύλακας από τόσο μακρινή απόσταση μετά από εκείνο κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για το Supe Cup Ισπανίας.

Στη συνέχεια του ματς η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει την υπεροχή, είχε δοκάρι με τον Μέσι στο 78’, αλλά η Ρόμα άντεξε και πήρε τον πολύτιμο βαθμό μέσα στη Ρώμη.

inner

Λεβερκούζεν-Μπάτε Μπορίσοφ 4-1
(4' Μεχμέντι, 47', 76' Τσαλχάνογλου, 59' Ερνάντεζ - 13' Μιλούνοβιτς)

Μόνο για ένα ημίχρονο κατάφερε να βάλει δύσκολα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν η Μπάτε Μπορίσοφ, αν και το ματς έδειχνε να «γέρνει» από πολύ νωρίς υπέρ των Γερμανών. Μόλις στο 4' ο Μεχμέντι άνοιξε το σκορ και όλα φαίνονταν να παίρνουν το δρόμο τους για τις «ασπιρίνες» που δεν σκέφτονταν καν την πιθανότητα απώλειας βαθμών.

Η Μπάτε, όμως, ήταν αποφασισμένη να διεκδικήσει ό,τι της αναλογούσε και στο 13' ο Μιλούνοβιτς πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και ισοφάρισε άμεσα για την ομάδα του. Οι Λευκορώσοι κράτησαν αντίσταση μέχρι το τέλος του α' μέρους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ του Τσαλχάνογλου στο 47' έφερε τον αγώνα και πάλι στα μέτρα των Γερμανών και με άλλα δύο από τον Ερνάντεζ και τον Τσαλχάνογλου, η Μπάγερ έδωσε και διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.



Βαθμολογία 5ου ομίλου
1. Λεβερκούζεν 3 (4-1)
2. Μπαρτσελόνα 1 (1-1)
3. Ρόμα 1 (1-1)
4. Μπάτε Μπορίσοφ (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική (29/9)

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν
Μπάτε Μπορίσοφ - Ρόμα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x