Σκωτία

Hχηρή «σφαλιάρα» της Χαρτς στην Αμπερντίν, επιβλητικές ξανά Σέλτικ και Ρέιντζερς

Σε πάρτι μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Αμπερντίν η Χαρτς, φιλοδωρώντας την με πέντε γκολ (5-0) τη στιγμή που και η πρωτοπόρος Σέλτικ διέλυε την Σεντ Μίρεν (4-0).

Σε υπόθεση... τριών έχει μετατραπεί η σκωτσέζικη Premiership καθώς οι πρωτοπόρες Σέλτικ, Ρέιντζερς και Χαρτς συνέχισαν με νίκες στην 22η αγωνιστική. Η Σέλτικ επικράτησε εύκολα 4-0 της Σεντ Μίρεν, τη στιγμή που η Χαρτς ισοπέδωνε στο Εδιμβούργο 5-0 την θλιβερή Αμπερντίν. Μεγάλη νίκη και για τους Ρέιντζερς που πέρασαν με 3-2 από την έδρας της Κιλμάρνοκ.

Στο Σέλτικ Παρκ, οι Κέλτες πίεσαν τη Σεντ Μίρεν και κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο τέταρτο του ματς με γκολ του Αμπάντα. Στο 35' ο Φουρουχάσι απλοποίησε το έργο για την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, ενώ στο όγδοο λεπτό του δευτέρου μέρους ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-0. Τον θρίαμβο για τη Σέλτικ ολοκλήρωσε ο Τέρνμπουλ με όμορφο γκολ στο 86' βοηθώντας την ομάδα του να παραμείνει με διαφορά 9 πόντων στην κορυφή.

Στο... κατόπι της Σέλτικ, παρέμεινε η Ρέιντζερς, αφού επικράτησε 3-2 στην έδρα της Κιλμάρνοκ. Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Μπιλ, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο έκτο λεπτό με σκόρερ τον Στόουκς. Ο Μορέλος έφερε στο 23' το ματς στα ίσια για τους φιλοξενούμενους στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό ο Κεντ ανέτρεψε το σκορ για τη Ρέιντζερς, ενώ ο Μορέλος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 72' έκανε το 3-1. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με γκολ του Ράιτ στο 85ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ της Ρέιντζερς.

Υπερηχητική ήταν στο Εδιμβούργο κόντρα στην Αμπερντίν η Χαρτς. Η ομάδα του Ρόμπι Νίλσον προηγήθηκε στο 15' με το αυτογκόλ του Σίνι, ενώ στο 28' ο Σμιθ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Ο Σάκλαντ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε στο 40ο λεπτό το 3-0 ενώ λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο ο Τζίνλι έκανε το 4-0. Στο δεύτερο μέρος η Χαρτς κατέβασε ταχύτητα, ανέβασε ωστόσο τον δείκτη του σκορ στο τελικό 5-0 με τον Ντέβλιν να βάζει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Στην τρίτη θέση πλέον η Χαρτς, αλλά στο -14 από την δεύτερη Ρέιντζερς.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου
Μάδεργουελ-Ρος Κάουντι 1-1
Σεντ Τζόνστον-Λίβινγκστον 2-4
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουνάιτεντ 2-2

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου
Σέλτικ-Σεντ Μίρεν 4-0
Χαρτς-Αμπερντίν 5-0
Κιλμάρνοκ-Ρέιντζερς 2-3

H επόμενη (23η) αγωνιστική

Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Ρέιντζερς- Σεντ Τζόνστον
Ρος Κάουντι-Κιλμάρνοκ
Σεντ Μίρεν-Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν

Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Λίβινγκστον-Χαρτς
Νταντί-Σέλτικ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x