Γενικά

«Χαστούκι» στην Ελλάδα από την Ουγγαρία!

Την πάτησε! Η Ελλάδα ηττήθηκε 2-1 για το Nations League από την (πιο ουσιαστική) Ουγγαρία, χάνοντας ένα σωρό ευκαιρίες και παρουσιάζοντας αρκετά προβλήματα πίσω. Πολύ «ξύλο» από τους γηπεδούχους.

Πλήρωσε τα λάθη της η Εθνική.

Την ήττα με 2-1 στην Ουγγαρία για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League γνώρισε η Ελλάδα, έχοντας την πρώτη της βαθμολογική απώλεια λίγες ημέρες μετά το «διπλό» στην Εσθονία στην πρεμιέρα και έχασε... έδαφος στην προσπάθεια για κάτι καλό από τη νεοσύστατη διοργάνωση.

Ο Ρόλαντ Σάλαι άνοιξε το σκορ στο 15’ και ο Κώστας Μανωλάς (ήταν offside) ισοφάρισε με κεφαλιά στο 18’, αλλά ο Κλάινχαϊσλερ με βολίδα έγραψε το 2-1 στο 43ο λεπτό.

Ένα… τσουβάλι ευκαιρίες έχασε η ομάδα του Σκίμπε, η οποία πληγώθηκε από τα προβλήματα που παρουσίασε στην αμυντική της λειτουργία και από το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι (κεκλεισμένων των θυρών) ήταν πιο ουσιαστικοί, αλλά και από το μπλακ-άουτ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Πολύ σκληρό παιχνίδι από τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος, στο οποίο κράτησαν με… νύχια και με δόντια το προβάδισμά τους. Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Κώστας Μανωλάς στο 52’, έπειτα από τις… κλωτσιές του Άνταμ Σάλαι.

3ο Γκρουπ, 2ος όμιλος

1.Φινλανδία 6
2.Ουγγαρία 3
3.Ελλάδα 3
4.Εσθονία 0

Πώς έπαιξαν
inner

Το ματς


Αρκετά… υπνωτισμένο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής στην αναμέτρηση. Ίσως και επηρεασμένη από το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Πάντως, από αυτήν τη συνθήκη δεν έδειξε να παρασύρεται η γηπεδούχους, Ουγγαρία, που πάντως υπό άλλες συνθήκες θα έχει και την ώθηση του κόσμου. Μάλιστα, έχτισε και την πρώτη πραγματικά καλή επίθεση, κυκλοφορώντας καλά την μπάλα στο 5’, όταν ο Βάργκα στην κάθετη του Κόβακς βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Μπορεί να μην λογίζεται ως φάση… ωστόσο, φανερώθηκε η κακή αμυντική συμπεριφορά της Ελλάδας και το ότι οι άσημοι σε γενικές γραμμές παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής Ουγγαρίας, είναι πολύ επικίνδυνοι. Όπως ο Κόβακς, που κυκλοφόρησε πολύ την μπάλα και πέρασε αρκετές κάθετες, αλλά και οι Σάλαι-Ζάλαι.

Η πρώτη καλή φάση της Ελλάδας, ήρθε από την ατομική ενέργεια του Φορτούνη στο 10’, όταν και άδειασε δύο αντιπάλους και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουλάσι. Το «ξυπνητήρι» δεν λειτούργησε καλά για την Ελλάδα και ήρθε το «καμπανάκι» στο 15’, έπειτα από την καλά δομημένη επίθεση που πριν το ωραίο σουτ του Σάλαι για το 1-0, έγιναν τρεις πάσες με το κεφάλι από την ομάδα του Ρόσι.

inner

Μετά από εκείνο το σημείο, η Ελλάδα βελτίωσε αισθητά την εικόνα της, έλεγξε τον ρυθμό, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και τελικές με μεγαλύτερη συχνότητα, αναγκάζοντας την Ουγγαρία να τηρήσει παθητικό ρόλο, μέχρι το 40’ περίπου. Η αντίδρασή της ήταν καλή και άμεση μετά το τέρμα που δέχθηκε, ισοφαρίζοντας σε ένα τρίλεπτο μέσα, με την κεφαλιά του (εκτεθειμένου) Μανωλά μετά το γέμισμα του Φορτούνη από στημένη φάση.

Παραλίγο να κάνει… ολική επαναφορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η ομάδα του Σκίμπε, αλλά του σουτ (27’) του Χριστοδουλόπουλου (που νωρίτερα κέρδισε κόντρα) μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Τάσου Δώνη, έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουλάσι. Στο 35’ ο άσος του Ολυμπιακού σέρβιρε μέσω κόρνερ για τον Μανωλά, που άγγιξε δεύτερο γκολ, όμως αυτήν τη φορά οι αντίπαλοι έδιωξαν την ύστατη στιγμή.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, οι διακόπτες… έπεσαν για την Ελλάδα και από αυτό το μπλακ άουτ, βρέθηκε να «κυνηγάει» και πάλι. Η… πολιορκία της Ουγγαρίας, που ξεκίνησε από την αέρινη κίνηση του Βάργκα, ο οποίος ταλαιπώρησε την ελληνική οπισθοφυλακή, αναγκάζοντας τον Μπάρκα σε εξαιρετική απόκρουση μετά την προβολή του Παπασταθόπουλου και στη συνέχεια ακολούθησε σερί τελικών προσπαθειών προς την εστία του Μπάρκα, που «έβγαλε» όσα μπορούσε, αλλά όχι και την «ρουκέτα» του Κλάινχαϊσλερ. Σε αυτό το διάστημα φάνηκαν και πάλι τα αρνητικά του σχήματος που επέλεξε ο Γερμανός τεχνικός. Δηλαδή, η μεγάλη δυσκολία να «κόψει» η Ελλάδα όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδιά της.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε δύο διορθωτικές κινήσεις κατευθείαν μετά την ανάπαυλα, αλλάζοντας πρόσωπα (Λυκογιάννης αντί Τζαβέλλα αριστερά και Μήτρογλου αντί Δώνη στην κορυφή). Το πρώτο 15λεπτο κύλησε πολύ… ήρεμα, αν εξαιρέσουμε την κεφαλιά του Τοροσίδη (52’), που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία.

inner

Το παιχνίδι κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο, με τους γηπεδούχους να ρίχνουν πάντως πολύ τρέξιμο (και πολλές κλωτσιές) για να κλείσουν τους χώρους, κρατώντας με νύχια και με δόντια τα προβάδισμα που είχαν. Γενικότερα, το δεύτερο μέρος, είχε λιγότερες σημειώσεις, αρκετά λιγότερες καλές φάσεις αντίστοιχα μέχρι τα μέσα του δεύτερου μέρους, όταν και ανέβηκε ο ρυθμός του παιχνιδιού.

Μετά την «κοιλιά» που έκανε στην απόδοσή της, δείχνοντας και βραχυκυκλωμένη λόγω του τρεξίματος των γηπεδούχων και του σκληρού παιχνιδιού που επιστράτεψαν, η Ελλάδα ανέβασε στροφές από το 70’ και μετά και είχαν καλές ευκαιρίες. Ώστε να μην φύγει με… άδεια χέρια από την άδεια (λόγω της απουσίας του κόσμου) Groupama Arena. Ο Πέλκας δεν μπόρεσε να νικήσει στο 72’ τον Γκουλάσι, που πρόλαβε να κλείσει και να προστατέψει τη γωνία, μετά την ωραία πάσα του Μήτρογλου, ενώ τρία λεπτά μετά ο φορ της Μαρσέιγ, μετά τη συνεργασία Χριστοδουλόπουλου-Φορτούνη, σούταρε χαμηλά και βρήκε σε ετοιμότητα τον Ούγγρου πορτιέρε.

Λίγο έλειψε ο Κλάινχαϊσλερ να κάνει ζημιά με ακόμη μια «ρουκέτα», αυτήν τη φορά με φάουλ στο 78’, ενώ στο 90’ πέρασε και η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής για να μην φύγουν με σκυμμένα κεφάλια οι παίκτες, καθώς στη σέντρα του Φορτούνη, ο Πέλκας και Μήτρογλου δεν βρήκαν την μπάλα και κάπως έτσι σφραγίστηκε το 2-1.





Οι συνθέσεις


Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Φιόλα, Καντάρ, Λανγκ, Μπέσε, Νάγκι, Κόβακς (81’ Πάτκαι), Κλάινχαϊσλερ, Σαλάι, Βάργκα (62’ Λόβρενκσικς), Άνταμ Σαλάι (69’ Έπελ)

Στον πάγκο: Ντιμπούσζ, Κόβασικ, Βινίσιους, Νάγκι, Λιτάουσκι, Κάλμαρ, Στίεμπερ, Σαλόι και Τάμας.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (52’ Μάριος Οικονόμου), Τζαβέλλας (46’ Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Πέλκας, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Τάσος Δώνης (46’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Καρνέζης, Γιαννιώτης, Κολοβέτσιος, Τζιώλης, Ζέκα, Κουλούρης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γιαννούλης

Γήπεδο: Groupama Arena
Διαιτητής: Aleksei Kulbakov (BLR)

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x