Νέα έκθεση με την οποία κατακεραυνώνει τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών που δουλεύουν στο Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ του 2022, δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία.

Για μία ακόμα φορά η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει με έκθεσή της ότι χιλιάδες μετανάστες δουλεύουν μήνες χωρίς να πληρώνονται και καταλήγουν να επιστρέφουν στις χώρες τους χωρίς καθόλου χρήματα.

«Οι μετανάστες εργαζόμενοι συχνά πηγαίνουν στο Κατάρ με την ελπίδα να δώσουν στις οικογένειές τους μια καλύτερη ζωή και αντί αυτού αρκετοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους χωρίς χρήματα, μετά από μήνες που κυνηγούσαν τους μισθούς τους από τους εργοδότες τους, χωρίς βοήθεια από τα συστήματα που υποτίθεται ότι τους προστατεύουν», δήλωσε ο Stephen Cockburn, αναπληρωτής διευθυντής παγκόσμιων θεμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Κατάρ προχώρησε σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, όμως η Διεθνής Αμνηστία τονίζει πως οι εταιρείες παραμένουν ανεξέλεγκτες

«Παρά τις σημαντικές υποσχέσεις για μεταρρύθμιση που έχει κάνει το Κατάρ μπροστά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, παραμένει παιδική χαρά για τους αδίστακτους εργοδότες», καταλήγει ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Eπιμέλεια: Παναγιώτης Αντωνόπουλος