Γενικά

Το αποτέλεσμα της «Χρυσής Μπάλας» διέρρευσε, παρά τη φημολογούμενη μάχη Μέσι-Χάαλαντ

Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό το όνομα του ποδοσφαιριστή που θα αναδειχθεί ο κορυφαίος για το 2023, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι εκείνος (εκτός απροόπτου) που θα κάνει ρεκόρ!

Έτοιμος για ένα ασύλληπτο ρεκόρ εμφανίζεται ο Λιονέλ Μέσι!

Ο Αργεντινός σταρ της Ίντερ Μαϊάμι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν υπάρξει τα τελευταία 24ωρα θα κατακτήσει για όγδοη φορά στην πλούσια καριέρα του το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας».

Κάπως έτσι ο 36χρονος παίκτης θα γράψει ιστορία, αφού εκτός από το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός που έχει 7 «Χρυσές Μπάλες» στη συλλογή του, θα καταφέρει να ξεπεράσει… μόνος του τέσσερις χώρες που έχουν συνολικά 7 διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία έχει πέντε παίκτες που έχουν πάρει αυτή τη διάκριση, η Γερμανία επίσης, η Ολλανδία και η Πορτογαλία από τρεις.

Ο μεγάλος αντίπαλος στη φετινή διαδικασία του Μέσι δεν ήταν άλλος από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι να πραγματοποιεί μία σούπερ χρονιά.



Πρώτα από όλα κατέκτησε με τους «πολίτες» το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League), σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο σκοράρισμα και αποτελώντας κατά γενική ομολογία έναν παίκτη-έκπληξη, στην πρώτη του χρονιά στην Premier League.



Μέχρι πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, κάποιοι εκτιμούσαν λόγω των παραπάνω γεγονότων, πως ο νεαρός άσος της Σίτι ίσως να είναι εκείνος που θα καταφέρει ο πρώτος Νορβηγός ποδοσφαιριστής που θα σηκώσει το πολύτιμο αυτό βραβείο.

Οι διαρροές και οι πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης έριξαν τους τόνους και βάζουν στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας του περιοδικού «France Football» τον Μέσι, ο οποίος για τελευταία φορά είχε πάρει το συγκεκριμένο βραβείο το 2021.

Τότε, μάλιστα, υπήρξαν διάφορες «φωνές» που έκαναν λόγο πως το εν λόγω αποτέλεσμα αδικεί κατάφορα τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πραγματοποιούσε εκείνη την περίοδο πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, ενώ είχε επίσης αδικηθεί ένα χρόνο νωρίτερα λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, τώρα ο Μέσι εκτός της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή τον Δεκέμβριο του 2022, με 7 γκολ (δύο μάλιστα στον τελικό με τη Γαλλία) έκανε double-double με τη φανέλα της Παρί, έχοντας 16 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ σήκωσε άλλο ένα πρωτάθλημα στη Γαλλία.





Στη συνέχεια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Ευρώπη και να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.



Εκεί έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του και δείχνοντας πιο κεφάτος με τα «φλαμίνγκο» του MLS, τα οποία βοήθησε να κατακτήσουν το πρώτο Λιγκ Καπ στην ιστορία τους και να ολοκληρώνεται η σεζόν του με 10 γκολ σε λίγους μόνο μήνες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x