Γενικά

Ζίκο στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Χάρη στον Ρόσι σηκώθηκε η Ιταλία το 1982»

Στην συμβολή του Πάολο Ρόσι στην πορεία της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στάθηκε ο Ζίκο, μιλώντας στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Την άποψη ότι η εθνική Ιταλίας κατάφερε χάρη στον Πάολο Ρόσι να φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1982 εξέφρασε ο Ζίκο, μιλώντας στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου τόνισε ότι η Βραζιλία στο παιχνίδι με τους «ατζούρι» τα έκανε λάθος και ο ήρωας εκείνου του Μουντιάλ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο γεγονός, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε βάρος των Βραζιλιάνων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζίκο στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και την εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά»

«Η Βραζιλία έκανε λάθη και όταν κάνεις λάθη σε πρωταθλητές, δεν σε συγχωρούν. Έπαιξα 88 παιχνίδια στην εθνική Βραζιλίας, ποτέ δεν είχε δεχθεί σε αυτά τα ματς τρία γκολ όπως συνέβη με την Ιταλία. Έπαιξα τρία Μουντιάλ, το 1978, το 1982 και το 1986, μία ήττα κάναμε.

Εκείνη την ημέρα τα κάναμε όλα λάθος. Η Ιταλία δεν πήγαινε καλά, υπήρχε μεγάλη γκρίνια στις τάξεις της εκείνη την περίοδο. Σε εκείνο το παιχνίδι πήγαν όλα καλά και όχι μόνο, σηκώθηκε σε εκείνο το παιχνίδι χάρη στον Ρόσι και στο τέλος πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τον αφήσαμε ελεύθερο και, δεν αφήνεις ελεύθερο έναν τέτοιο παίκτη, και πέτυχε τρία γκολ. Αν με ρωτάτε τεχνικά, από πλευράς φυσικής κατάστασης, το 1978 ήταν πολύ καλύτερος.

Το 1982 μετά από εκείνο το ματς πήρε τα πάνω του με τη Βραζιλία, πέτυχε 2 γκολ με την Πολωνία και ένα γκολ στον τελικό με την Γερμανία και η Ιταλία πήρε δίκαια το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή δεν του δίνεις την ευκαιρία, δεν τον αφήνεις ελεύθερο, γιατί θα σε τιμωρήσει
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x