Σταύρος Χονδροθύμιος

Προσεχώς… ματσάρες

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει για τα επερχόμενα ντέρμπι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την ελληνική απαξίωση του Γιουρόπα Λιγκ, που φέτος θα έχει… άρωμα Τσάμπιονς Λιγκ.

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις του… χρόνου πάλι. Το Φεβρουάριο του 2017 δηλαδή, μην τρομάζετε. Πάντως, ρίχνοντας μια ματιά στο τι μας περιμένει στις κληρώσεις της Δευτέρας, από τη μια σε πιάνει μια μελαγχολία που θα περιμένεις τόσο καιρό για να δεις τα ματς κι από την άλλη αδημονείς να μάθεις τα ζευγάρια, γιατί κάποια αναμένονται ιδιαίτερα… καυτά!

Έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι βαθμολογίες των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, περιμένουμε πολλά ντέρμπι, πολλά ματς που εύκολα θα μπορούσαν να ήταν προημιτελικοί και γιατί όχι μέχρι και ημιτελικοί της διοργάνωσης. Αν ειδικά «βοηθήσει» και λίγο η κληρωτίδα και τα μεγαθήρια που μπήκαν στο γκρουπ των ανίσχυρων, δεν ψαρέψουν κάποια «βατή» ομάδα από αυτή των ισχυρών, τότε θα έχουμε νωρίς νωρίς… τιτανομαχίες!

Με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί σεν Ζερμέν να είναι πιθανές αντίπαλες των Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης στη φάση των «16» του θεσμού, αντιλαμβάνεστε ότι πλέον το παιχνίδι… χοντραίνει, πριν καν οι ομάδες φορέσουν τα κοντομάνικα.

Παράλληλα, πολλοί σύλλογοι που δεν θεωρούνται μεγάλα φαβορί για να φτάσουν ως τον τελικό του Κάρντιφ, αν τους χαμογελάσει λίγο η τύχη, μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους παραπέρα από τις αρχικές τους φιλοδοξίες, γιατί πλέον δεν είναι εμφανής ο διαχωρισμός των πραγματικά πολύ ισχυρών και των ανίσχυρων σε αυτήν την κλήρωση!

Περισσότερο από ποτέ, όμως, δείχνει ενδιαφέρον και το φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Χωρίς ίχνος υπερβολής, στη διοργάνωση συνεχίζουν τουλάχιστον 16 ομάδες που στο άκουσμα των ονομάτων τους, δεν θα ένιωθε κανείς έκπληξη αν ήταν στην κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φενέρμπαχτσε, Ζενίτ, Ρόμα, Σαχτάρ, Σάλκε, Άγιαξ, Τότεναμ, Φιορεντίνα, Μπεσικτάς, Λιόν, Θέλτα, Άντερλεχτ, Βιγιαρεάλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γκλάντμπαχ, θα μονομαχήσουν για το δεύτερο σημαντικότερο τρόπαιο της Ευρώπης και πραγματικά το επίπεδο του Γιουρόπα Λιγκ δείχνει πιο υψηλό από πότε!

Ποια από τις προαναφερθείσες ομάδες, αν είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μας είχε εντυπωσιάσει με τη συνέχεια της παρουσίας τους σε αυτήν; Κι όμως, αυτές όλη τη σεζόν από εδώ και πέρα θα αγωνίζονται τις Πέμπτες.

Στην Ελλάδα βέβαια, το Γιουρόπα το θεωρούμε… παρακατιανό, γιατί έχουμε χάσει το λογαριασμό σχετικά με το πόσες φορές το κερδίσαμε και παράλληλα μετράμε καμιά 10αριά κούπες από αυτές με τα μεγάλα αυτιά! Οπότε τι να μας πει τώρα το… δεύτερο, αυτό το… φτωχικό, το αμελητέο κυπελλάκι;

Πάντως αν η κληρωτίδα έχει κέφια, τότε είναι πιθανό να δούμε ζευγάρια επιπέδου αγώνων νοκ άουτ Τσάμπιονς Λιγκ, αφού για παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Βιγιαρεάλ βρίσκονται στο γκρουπ των αδυνάτων. Ένα ταίριασμα Μαν. Γιουνάιτεντ-Λιον ή ένα Βιγιαρεάλ-Ρόμα, δεν θα μπορούσε να είναι για την… αστεράτη διοργάνωση; Και προσέξτε, είμαστε ακόμα στη φάση των «32», οπότε φανταστείτε τι μας περιμένει στις επόμενες παρακάτω! Από ντέρμπι σε ντέρμπι θα πηγαίνουμε!

Ας υποτιμάμε εμείς το Γιουρόπα, φέτος θα μας αναγκάσει να το δούμε με ακόμα καλύτερο μάτι, θα το εκτιμήσουμε κι άλλο, θα μας κλείνει στο σπίτι μας τα βράδια της Πέμπτης και ποιος ξέρει, ίσως μας αποδείξει περίτρανα ότι δεν δικαιούμαστε να το σνομπάρουμε, είτε ως θεατές, είτε ακόμα περισσότερο ως σύλλογοι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x