Γενικά

Προσωπικό ρεκόρ για Λεμπ

Ήταν ένα ονειρεμένο σαββατοκύριακο για τον Σεμπάστιαν Λέμπ στον αγώνα της Λετονίας για το πρωτάθλημα Rallycross.

Ο Σεμπάστιαν Λέμπ ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα της Λετονίας, ο οποίος ήταν και ο δέκατος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross.

Ο θρύλος του WRC και οδηγός της Peugeot κατάφερε με το 208 της ομάδας, Monster Energy, να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και να γίνει ο πρώτος οδηγός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που κερδίζει σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού (WRC, WTCC, RALLYCROSS).

Δεύτερος τερμάτισε ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία και πρώην πρωταθλητής στο DTM με την Audi, ο Σουηδός Ματίας Έκστρομ, με Αudi S1 RX Quattro, ενώ ο Τίμι Χάνσεν με Peugeot της προσωπικής του ομάδας.

Στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών, ο Ekstrom οδηγεί τώρα στη βαθμολογία με 27 πόντους με μόλις δύο γύρους να απομένουν.

Για πρώτη φορά μετά από 35 αγώνες σερί πρώτος στη βαθμολογία, ο πρωταθλητής Πίτερ Σόλμπεργκ, δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά, καθώς αποκλείστηκε μετά από την επαφή που είχε με το δεύτερο του αγώνα, τον Ekstrom.

Ο Νορβηγός κατάφερε να τερματίσει στην κατάταξη του αγώνα 17ος και να δει τη δεύτερη θέση να χάνεται, καθώς ο Γιόχαν Κριστόφερσον πέρασε σε αυτήν με 201 βαθμούς, επτά βαθμούς μπροστά από τον οδηγό της Citroen, ο οποίος έχει 194.

Στους υπόλοιπους σούπερ σταρ στον αγώνα, ένας άλλος πρώην οδηγός του DTM ο Τίμο Σναίντερ κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό, όπου στη συνέχεια αποκλείστηκε, όμως έγινε ο πρώτος Γερμανός οδηγός που κατάφερε να περάσει σε επόμενο γύρο.

Επίσης, ο Κεν Μπλοκ με το Ford Focus είχε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο, καθώς αποκλείστηκε στο τέταρτο χρονομετρημένο κομμάτι, καθώς είχε ατύχημα στην πρώτη στροφή της πίστας, ενώ ο Τζίτζι Γκάλι τερμάτισε στην 20η θέση της γενικής κατάταξης, καθώς συνεχίζει την εξέλιξη του Kia Rio.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα στη Λετονία, ο Τάνερ Φάουστ θα αγωνιστεί στον επόμενο και προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου, με VW polo.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μανδρέκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x