Προτεινόμενα

Boxing Day: Η ποδοσφαιρική γιορτή της Αγγλίας!

Το ποδόσφαιρο κυριαρχεί και φέτος στην επόμενη μέρα των Χριστουγέννων για τους Άγγλους και το θέαμα αναμένεται καθηλωτικό!

Όλη η δράση της Boxing Day με νέα ειδικά και κορυφαίο live στην bwin!

Η Βοxing Day είναι η αγαπημένη μέρα των εορτών για όλους τους οπαδούς στην Αγγλία. Γιορτάζεται μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα και καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα από τη Βασίλισσα Βικτώρια. Ήταν η μέρα που οι εργάτες λάμβαναν τα δώρα τους για την καλή δουλειά που είχαν κάνει κατά τη διάρκεια του έτους που έφευγε.

Η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο αναφέρθηκε τη συγκεκριμένη μέρα ήταν τη σεζόν 1988-89, όταν η Πρέστον επιβλήθηκε με 5-0 της Ντέρμπι για την πρώτη κατηγορία στην Αγγλία. Μέχρι τη δεκαετία του ‘50, μάλιστα, είχαμε αγώνες και ανήμερα των Χριστουγέννων, κάτι που τελικά σταμάτησε, με την Boxing Day να κλέβει όλη τη δόξα. Η τελευταία αγωνιστική διεξήχθη το 1957. Από τότε, όλοι προτιμούν να περάσουν τις 25 Δεκεμβρίου σπίτι με τις οικογένειές τους πριν ξεκινήσουν για το γήπεδο 24 ώρες αργότερα.



Το πρόγραμμα των αγώνων

Ο αλγόριθμος, με τον οποίο καθορίζονται οι αγώνες της αγωνιστικής στην Boxing Day έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε οι αποστάσεις για τους οπαδούς να μην είναι πολύ μεγάλες. Η προσπάθεια γίνεται, προκειμένου φίλοι να μπορούν να πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο και να απολαμβάνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Σε αυτό το πλαίσιο τα ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα αποφεύγονται, ενώ οι ομάδες που θα παίζουν εκτός έδρας, θα δώσουν παιχνίδι στο γήπεδό τους την 1η Ιανουαρίου.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Προφανώς η συνθήκη για τη μετακίνηση του κόσμου δεν ισχύει για φέτος, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα, όμως η μαγεία του ποδοσφαίρου δεν χάνεται και οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν τις ομάδες τους στις 26 Δεκεμβρίου, έστω και από απόσταση! Φυσικά, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων δεν παίζουν μόνο στην μεγάλη κατηγορία του Νησιού, αλλά και στις υπόλοιπες, με τα παιχνίδια να παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Το φετινό πρόγραμμα της Boxing Day στην Premier League

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας

Φούλαμ – Σαουθάμπτον

Άρσεναλ – Τσέλσι

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Έβερτον



Η ιστορική Boxing Day του 1963

Όσα έγιναν το 1963 στις 26 Δεκεμβρίου αποτελούν σημείο αναφοράς για την Boxing Day και το βρετανικό ποδόσφαιρο, χαρίζοντας στη σημαδιακή αυτή μέρα και τη φήμη της για μεγάλα σκορ και χορταστικό θέαμα! Το… πνεύμα των εορτών βοηθάει, ώστε οι ομάδες και οι παίκτες να είναι περισσότερο απελευθερωμένοι και οι πανηγυρισμοί να γίνονται συχνότεροι. «Ήταν σαν οι ομάδες να αποζημίωσαν τους οπαδούς για το κακό θέαμα ολόκληρης της προηγούμενης σεζόν», θυμήθηκε ο επιθετικός της Λίβερπουλ Ίαν Σεντ Τζον. Σε μία αγωνιστική σημειώθηκαν συνολικά 66 τέρματα, 7 παίκτες έκαναν χατ τρικ, ενώ 4 αποβλήθηκαν!

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Άρσεναλ - Τσέλσι; Στην bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Η Φούλαμ διέλυσε την Ίπσουιτς με 10-1, ενώ η Μπλάκμπερν εκτός έδρας με 8-2 τη Γουέστ Χαμ! Η Λίβερπουλ, που στο τέλος εκείνης της σεζόν θα κατακτούσε το πρωτάθλημα, επιβλήθηκε με 6-1 της Στόουκ στο «Άνφιλντ», ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασύρθηκε με 6-1 στην έδρα της Μπέρνλι! Ήταν πραγματικά η πιο τρελή Boxing Day και πιθανότατα η πιο τρελή αγωνιστική στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας στην Αγγλία.

Οι πιο επιτυχημένες ομάδας της Boxing Day

Από το 1888 μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί χιλιάδες αγώνες για την Boxing Day, καθώς το πρόγραμμα ισχύει για όλες τις κατηγορίες στην Αγγλία. Το καλύτερο ποσοστό νικών, λοιπόν, για τη συγκεκριμένη μέρα ανήκει στην Μπέρτον, η οποία μπορεί να έχει δώσει μόλις 5 αγώνες, αλλά έχει κερδίσει τους 4 από αυτούς.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Από τη σημερινή Premier League στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει κερδίσει τους 51 από τους 93 αγώνες της, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 54,8%. Την ακολουθεί η Μπράιτον με 49,3% και η Λίβερπουλ με 46%. Τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Boxing Day τα έχει δώσει η Γουέστ Μπρομ με 101, ενώ ακολουθεί η Γουλβς με 98, η Άστον Βίλα με 97 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 95.

Το μεγαλύτερο σκορ που εμφανίστηκε στην ιστορία της Boxing Day παραμένει το απίθανο 13-4, με το οποίο η Τρανμίρ κέρδισε την Όλνταμ το 1935. Η τελευταία, πάντως, πήρε το… αίμα της πίσω ύστερα από 27 χρόνια, καθώς έγραψε ιστορία με το 11-0 επί της Σάουθπορτ, νίκη που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x