Προτεινόμενα

Ανακάλυψε το Smart casual look

Ενημερώσου για τους συνδυασμούς που «ξεκλειδώνουν» ένα 24ώρο well-dressed look για κάθε άνδρα.

Το smart casual look είναι η πιο φρέσκια πρόταση στην ανδρική ένδυση. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται.

Πώς θα πετυχαίνω ένα smart casual look και ποια η διαφορά του με το απλό casual;

Στην πιο βασική του μορφή, το smart casual στυλ γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του απλού και του business casual. Έχει γίνει το dress code για πολλούς άνδρες που εργάζονται σε επιχειρήσεις, εταιρείες και γραφεία.

Για τους αρχάριους, το smart casual είναι λιγότερο επίσημο και ξεφεύγει από το παραδοσιακό κοστούμι γραφείου με το δερμάτινο «καλό» παπούτσι. Σκεφτείτε κάτι πιο ευέλικτο και άνετο. Για παράδειγμα, ένα μπλουζάκι t-shirt συνδυασμένο με ένα σακάκι, ένα μαύρο jean παντελόνι και ένα ζευγάρι sneakers!



Ο πολύ σημαντικός ρόλος του πουκάμισου
Στο smart casual look το πουκάμισο συνεχίζει να κατέχει μια εξέχουσα θέση. Προτιμήστε όμως πουκάμισα μακρυμάνικα και μονόχρωμα που έχουν στον γιακά τα κουμπιά προς τα κάτω. Ο γιακάς αυτός δείχνει πιο χαλαρός και όχι τόσο «κολαρισμένος».

Extra Tip: Δεδομένου ότι αυτός ο ενδυματολογικός κώδικας δεν είναι τόσο επίσημος, πετάξτε τη γραβάτα και ανοίξτε το κουμπί του πουκάμισου. Για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, επιλέξτε ένα λεπτότερο πουλόβερ από μαλλί ή ένα σακάκι πάνω από το πουκάμισό σας.



Το «Κλειδί» βρίσκεται στα σακάκια
Τα ανδρικά σακάκια είναι η πιο safe επιλογή για να ανυψώσουν κάθε smart casual εμφάνιση. Αναδεικνύουν τη γοητεία του άνδρα είτε τα συνδυάσει κανείς με πουκάμισο είτε με μια απλή μπλούζα. Εάν για τον χειμώνα σας φαίνεται λεπτό το σακάκι, τότε προτιμήστε ένα κομψό παλτό ή ένα μπουφάν καπιτονέ. Αποφύγετε τα φανταχτερά bomber μπουφάν και τα φωτεινά παρκά!

Πολλές επιλογές στο παντελόνι
Το παντελόνι που θα φορέσετε είναι επίσης ένα βασικό κομμάτι για ένα πετυχημένο smart casual στυλ. Τα πιο συνηθισμένα σχέδια είναι τα Chinos παντελόνια σε ουδέτερα χρώματα. Ένα βαμβακερό ή μάλλινο υφασμάτινο παντελόνι που αναδεικνύει το ανδρικό σώμα είναι η κατάλληλη επιλογή.

Επίσης, μπορείτε να φορέσετε τα jeans σας, προσέχοντας όμως να είναι απλά και σκουρόχρωμα, χωρίς στολίδια και έντονα σκισίματα. Γενικότερα, η φιλοσοφία ενός smart casual look κλίνει προς τις πιο σκούρες και μονόχρωμες επιλογές ρούχων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x