Προτεινόμενα

Αυτά είναι τα top video games ανά κονσόλα για το υπόλοιπο 2023

Διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2023 και η αλήθεια είναι πως οι gamers μόνο παράπονο δεν πρέπει να ‘χουν.

Αυτά είναι τα top video games ανά κονσόλα για το 2023

Έχοντας ήδη καλωσορίσει τίτλους υποψήφιους για το βραβείο του παιχνιδιού της χρονιάς, το καλεντάρι είναι γεμάτο με σπουδαίες κυκλοφορίες που έπονται, ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα αποτελούν αποκλειστικότητα ενός εκ των τριών πλατφορμών.

Είτε είσαι λοιπόν κάτοχος Nintendo Switch, είτε μίας από τις δύο κονσόλες των Sony και Microsoft, έλα να δούμε τις καλύτερες αποκλειστικότητες για το σύστημά σου που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2023.

Nintendo Switch




The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Επιτέλους κυκλοφορεί! Το πολυαναμενόμενο sequel του Breath of the Wild, του τίτλου που συνόδευσε το Switch στα πρώτα του βήματα στην αγορά, αποσπώντας παράλληλα αμέτρητα βραβεία και καταλήγοντας να αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, είναι σχεδόν εδώ! Τα όσα ξέρουμε γι’ αυτό παραμένουν ελάχιστα, ακόμα και τώρα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως η Nintendo θα μας προσφέρει ακόμα μία εμπειρία που θα αφήσει ιστορία.

Pikmin 4 Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του τελευταίου Pikmin σε κονσόλα της Nintendo, διάστημα που στον κόσμο του gaming μοιάζει με… αιώνα! Κι όμως, παρ’ ό,τι το Pikmin 4 βρίσκεται προ των πυλών, είναι ακόμα ένας τίτλος για τον οποίο δε γνωρίζουμε παρά τα απολύτως απαραίτητα. Η Nintendo διαρρέει τις σχετικές με εκείνον πληροφορίες με το σταγονόμετρο, αν και εδώ που τα λέμε οι λάτρεις της σειράς δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon – Από εκεί που ξεκίνησαν όλα. Η σειρά Bayonetta έχει το δικό της, φανατικό κοινό, ένα κοινό στο οποίο η PlatinumGames φιλοδοξεί να προσφέρει μία ξεχωριστή και συνάμα οικεία εμπειρία με το Bayonetta Origins. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μας διηγείται με τον τρόπο του την ιστορία της Cereza πριν εκείνη γίνει η Bayonetta που ξέρουμε, καθώς τα βάζει με θεούς και δαίμονες προκειμένου να σώσει τη μητέρα της.

PS5





Final Fantasy XVI – Το επόμενο επεισόδιο της σειράς Final Fantasy έρχεται το καλοκαίρι «σερβίροντας» στους παίκτες μία ιστορία εκδίκησης στον κόσμο της Valisthea με βασικό πρωταγωνιστή τον Clive. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο τίτλος θα διαθέτει τμήματα ανοιχτού κόσμου τα οποία ο παίκτης θα είναι σε θέση να εξερευνήσει ελεύθερα, καθώς επίσης και βελτιωμένο σύστημα μαχών που θα κάνει τις τελευταίες να μοιάζουν με χορογραφίες, ακόμα κι αν περιλαμβάνουν συνδυασμό από ξόρκια και χτυπήματα.

Marvel’s Spider-Man 2 – Το Marvel’s Spider-Man εξελίσσεται σε ένα από τα δυνατότερα franchises του PS5. Το sequel του αρχικού παιχνιδιού (μην μπερδεύεσαι, το Miles Morales ήταν απλά spin-off) έρχεται φέτος το καλοκαίρι και είναι σχεδόν δεδομένο πως θα μας προσφέρει μία εξίσου συναρπαστική εμπειρία με εκείνο. Yurt Lowenthal και Nadji Jeter επανέρχονται ως Peter Parker και Miles Morales με τον Tony Todd να ενσαρκώνει τον Venom.

Final Fantasy XII Rebirth – Πόσα Final Fantasy αντέχει ο μέσος κάτοχος PS5; Απ’ ό,τι φαίνεται… αρκετά! Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους της σειράς λοιπόν οι οποίοι εντός 2023 θα υποδεχθούν και δεύτερη κυκλοφορία. Το Final Fantasy VII Rebirth αποτελεί το δεύτερο μέρος του θρυλικού πρότζεκτ των remakes των σπουδαιότερων τίτλων του franchise και δυστυχώς για εμάς, τα όσα ξέρουμε γι’ αυτό είναι μάλλον περιορισμένα. Αν κρίνουμε όμως από την ποιότητα του προκατόχου του, δύσκολα θα μείνουμε παραπονεμένοι.

Xbox Series X|S





Redfall – Το ένα από τα δύο στοιχήματα της Bethesda για φέτος, το Redfall είναι ένα open world FPS που παίζεται σόλο αλλά και multiplayer. Οι παίκτες επιλέγουν τον χαρακτήρα τους ανάμεσα από τους τέσσερις διαθέσιμους (άλλο background και εμπειρία gameplay) και ρίχνονται στη μάχη σε έναν άκρως εντυπωσιακό κόσμο απέναντι σε βαμπίρ και άλλα ανθρωπόμορφα και μη όντα. Φρενήρης ρυθμός, άπειρο πιστολίδι και γραφικά που κόβουν την ανάσα σε ένα shooter που θα συζητηθεί.

Starfield – Το έτερο στοίχημα της Bethesda, το Starfield αποτελεί τον πρώτο τίτλο που αναπτύσσει -και δεν εκδίδει απλά- η εταιρεία τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς να ανήκει σε κάποιο από τα Fallout και Elder Scrolls. Ένα Skyrim στο διάστημα, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Todd Howard, το Starfield είναι ένα γιγαντιαίο και ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ που εφ’ όσον κάνει πράξη τα όσα μας έχει υποσχεθεί, θα αλλάξει επίπεδο το gaming. Για να δούμε…

Ark 2 – Το Ark αποτελεί έναν σπουδαίο τίτλο που έβαλε σε μεγάλο βαθμό τα θεμέλια του είδους των survival games όπως τα ξέρουμε σήμερα. Ο χρόνος είχε αρχίσει καιρό τώρα όμως να αφήνει τα σημάδια του επάνω του, γι’ αυτό και η Studio Wildcard ετοιμάζεται να μας προσφέρει το sequel του. Δίνοντας έμφαση στο στόρι και με τον Vin Diesel σε έναν πολυσύνθετο ρόλο, το Ark 2 φιλοδοξεί να κάνει τους δεινόσαυρους mainstream για άλλη μια φορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x