Προτεινόμενα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics, αναλύει την πιο εξελιγμένη τεχνική εμφύτευσης μαλλιών FUE που δεν αφήνει σημάδια και ουλές.

Στη σημερινή εποχή ο αριθμός των νέων που περνούν το κατώφλι του πλαστικού χειρουργού για να πραγματοποιήσουν μεταμόσχευση μαλλιών αυξάνεται συνεχώς. Όπως μας αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής«Η εμφύτευση μαλλιών δεν θεωρείται πλέον ταμπού. Η σύγχρονη τεχνική FUE δεν αφήνει ουλές και μόνιμα σημάδια. Μάλιστα, μία εκδοχή της, η UnshavenFUE (ακούρευτη συνεδρία), επιτρέπει σε κάποιον να αποκτήσει πυκνά μαλλιά ή γένια χωρίς η επέμβαση να γίνει αντιληπτή από τους γύρω του». Σε αυτό το αποτέλεσμα έχει συμβάλει και το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι, όπως ο αθλητής TomBrady, εμφανίστηκε με πιο πυκνά μαλλιά σταδιακά χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση μαλλιών και άλλοι αθλητές επίσης, όπως ο WayneRooney, ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια ότι υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μαλλιών, έχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

FUE: η διαδικασία μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων ένα προς ένα

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τη μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, στη ζώνη όπου θέλουμε να παρέχουμε πύκνωση. Η διαδικασία έχει ως πλεονέκτημα το ελάχισταμετεπεμβατικό τραύμα και οίδημα και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν καθόλου ουλές και σημάδια. Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, αναφέρει: «Η διαδικασία γίνεται με μεγάλη προσοχή και με εξατομικευμένο πλάνο σε κάθε ασθενή, χαρίζοντας απόλυτα φυσικό και διακριτικό αποτέλεσμα, γρήγορα και αναίμακτα, ώστε ο ασθενής να μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις του και τις δραστηριότητές του».

Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας: Η ανάρρωση γίνεται γρήγορα χάρη στην απουσία ραμμάτων και τομών.

Ανώδυνη διαδικασία: Εφόσον ο γιατρός σχεδιάσει την δότρια και τη λήπτρια περιοχή, εφαρμόζει τοπική αναισθησία στον ασθενή. Μέσα σε λίγα λεπτά αρχίζει να εξάγει τα τριχοθυλάκια με ένα εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και στη συνέχεια τα μεταφέρει ένα προς ένα στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση, προσφέροντας απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς καθόλου πόνο.

Τα αποτελέσματα της εμφύτευσης μαλλιών: Η ανάπτυξη των νέων μαλλιών γίνεται σταδιακά και αρχίζει να φαίνεται από τον τρίτο μήνα ενώ το τελικό αποτέλεσμα αρχίζει να ολοκληρώνεται από τον δέκατο μήνα. Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά προέρχονται από ζώνες σταθερής τριχοφυΐας και έτσι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και μόνιμο.

Διακριτικό αποτέλεσμα με την Ακούρευτη Συνεδρία: Όπως εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός και ένας από τους λίγους εξειδικευμένους γιατρούς που την εφαρμόζουν παγκοσμίως «Η σύγχρονη εκδοχή της FUE, η ακούρευτη συνεδρία ή UnshavenFUE, μας επιτρέπει να κάνουμε μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς να πειράξουμε το μήκος τους. Εμφυτεύουμε τα τριχοθυλάκια ανάμεσα στα υπάρχοντα μαλλιά και δεν φαίνεται ότι ο ασθενής υποβλήθηκε σε κάποιου είδους επέμβαση». Η μέθοδος έχει ιδιαίτερη ζήτηση στα δημόσια πρόσωπα αλλά και σε όσους θέλουν να επιστρέψουν την επομένη στις υποχρεώσεις τους χωρίς να φαίνεται το παραμικρό.



Επιπλέον συνοδευτικές συντηρητικές αγωγές κατά της τριχόπτωσης:

-Μεσοθεραπεία PRP κατά της τριχόπτωσης
-Διάγνωση και επανέλεγχος με το hightech λογισμικό Follysis

Τι να προσέξετε: Το βασικότερο κριτήριο στην μεταμόσχευση μαλλιών είναι η σωστή επιλογή του γιατρού και της κλινικής που θα εκτελέσει την μεταμόσχευση. Καταρχάς για να εφαρμοστεί η σωστή τεχνική και όχι οι παλαιότερες παρωχημένες τεχνικές που οδηγούν στην εγκατάσταση μόνιμων ουλών, καθώς επίσης και το γεγονός ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά από πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους που γνωρίζουν σε βάθος την τεχνική. Εξαιρετικά σημαντική προϋπόθεση επιλογής της κλινικής, είναι η ύπαρξη αποτελεσμάτων με φωτογραφίες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε εμφύτευση στο παρελθόν. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από τη μεριά του ασθενούς και καθαρή ρεαλιστική εξήγηση από τη μεριά του υπεύθυνου γιατρού σχετικά με το τι μπορεί να επιτευχθεί σαν αποτέλεσμα. Τέλος, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή κλινικών οι οποίες προβάλουν ως επιχείρημα επιλογής τους τις χαμηλές τιμές και συσχετίζουν το κόστος της συνεδρίας με τον αριθμό των τριχοθυλακίων ή τις ώρες της συνεδρίας.

inner
Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός

Info:Advanced Hair Clinics www.advancedhairclinics.gr, info@advancedhairclinics.gr Τηλ. (+30) 210 6980451

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x