Προτεινόμενα

Ολυμπιακός - Γουλβς: Η πορεία τους μέχρι τους «16» του θεσμού! (vids)

Ολυμπιακός και Γουλβς θα κοντραριστούν εκ νέου, αυτή τη φορά στο «Μολινό» (6/8, 22:00), για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Europa League.

Οι δύο ομάδες έχουν διαβεί εντελώς διαφορετικά μονοπάτια για να φτάσουν πλέον να διεκδικούν μία θέση στα προημιτελικά του θεσμού. Άλλοτε χρειάστηκαν την τύχη, άλλοτε την ικανότητά τους στο σκοράρισμα, όμως μέσα από τη 10μηνη και πλέον φετινή πορεία τους, απέδειξαν ότι βρίσκονται επάξια στη φάση των "16" της δεύτερης κατά σειρά κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πρώτο ματς
Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Γουλβς στις 11 Μαρτίου, στο άδειο τότε λόγω κορωνοϊού «Γ.Καραϊσκάκης», την τελευταία μέρα που διεξήχθησαν ποδοσφαιρικοί αγώνες πριν το καθολικό lockdown.

Οι δύο ομάδες, που έπρεπε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, μπήκαν αρκετά νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα τις δύο εστίες.

Η αποβολή του Σεμέδο στο 29’ όχι μόνο δεν «χάλασε» τα σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να προηγηθούν με τον Ελ Αραμπί!





Η Γουλβς μετά το 1-0, ανέβασε τον ρυθμό της, πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε, έστω και με τυχερό τρόπο.



Ο δρόμος για τα νοκ-άουτ
Ο Ολυμπιακός, εν αντιθέσει με τη Γουλβς, ξεκίνησε τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχοντας αρχίσει τις υποχρεώσεις του από μήνα Ιούλιο και μετά από συνεχόμενες προκρίσεις κόντρα σε Βικτόρια Πλζεν και Μπασάκσεχιρ, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τρομερές εμφανίσεις κόντρα στην Κράσνονταρ.





Σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα η πρόκριση στην επόμενη φάση φάνταζε εξ αρχής ακατόρθωτη.

Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα του Ολυμπιακού επιθετικά ήταν εντυπωσιακή, κάτι που αποδείχθηκε… ανεπαρκές για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.

Στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί ως τρίτος στα νοκ-άουτ του Europa League και το πέτυχε.



Στον δρόμο του στους «32» του Europa, έπεσε για πολλοστή φορά η ιστορική Άρσεναλ. Μία από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού, γράφτηκε στο Emirates το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου, όταν οι Πειραιώτες μετά από συγκλονιστική εμφάνιση πανηγύρισαν την πρόκριση, η οποία ήρθε με γκολ του Ελ Αραμπί στο τελευταίο λεπτό της παράτασης!



Διαφορετικά ξεκίνησε η ευρωπαϊκή χρονιά για τη Γουλβς. Οι «λύκοι» ξεκίνησαν την πορεία τους στο Europa League σε όμιλο με Μπράγκα, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Μπεσίκτας. Δεύτερη θέση στον όμιλο και μόλις μία ήττα για την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο που ήταν εντυπωσιακή στα περισσότερα παιχνίδια των ομίλων, με κορυφαίο στιγμιότυπο τη νίκη επί των Τούρκων με 4-0.



Στα νοκ-άουτ, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Εσπανιόλ, που πραγματοποιούσε εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση, όμως τα αστέρια του Γουλβερχάμπτον έδειξαν ξανά την αξία τους και επιβλήθηκαν επί των Ισπανών με τέσσερα τέρματα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x