Προτεινόμενα

Πήρε φόρα ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», οι αποδόσεις του GP Καναδά

Οι ομάδες και τα πληρώματα της Formula 1 διασχίζουν για ακόμη μία φορά φέτος τον Ατλαντικό, με αφορμή το Γκραν Πρι Καναδά (21:00 ώρα Ελλάδας).

Συγκεκριμένα, η πίστα του Μόντρεαλ ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα έπειτα από το 2019 και την έξαρση του κορονοϊού.Το 2020 και το 2021 η κυβέρνηση του Καναδά δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή λόγω των απαγορεύσεων για την πανδημία. Από φέτος όμως μπαίνει κανονικά στο καλεντάρι της Formula 1, προς ικανοποίηση των πιλότων.

Η εικόνα του φετινού πρωταθλήματος έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και να γέρνει προς την πλευρά του Μαξ Φερστάπεν.Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πηγαίνει από νίκη σε νίκη, «χτίζει» διαφορά και η απόδοση κατάκτησης του τίτλου κατρακύλησε στο 1.35. Στα τελευταία πέντε GrandPrixη RedBullανέβηκεστο πρώτο σκαλί του βάθρου, με τον Ολλανδό πιλότο να αριθμεί τέσσερις νίκες στο διάστημα αυτό

Ο Φερστάπενείναι στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών με 150 βαθμούς, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ στην τρίτη θέση με 116. Στη δεύτερη είναι ο ΣέρχιοΠέρεζ της RedBull με 129 και λειτουργεί σαν μαξιλαράκι ασφαλείας για τονομόσταβλό του.

Η διαφορά του Μονεγάσκου από την κορυφή έφτασε να είναι μεγαλύτερη από μία νίκη εξαιτίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ferrari. Αυτό φάνηκε και στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ο Λεκλέρκ πήρε poleposition και πήγαινε για νίκη, αλλά εγκατέλειψε λόγω αστοχίας του κινητήρα.

Φτάνοντας στον Καναδά άπαντες περιμένουν να δουν την αντίδραση της Ferrariστα συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα της RedBull. Οι Ιταλοί θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αφενός για να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του Φερστάπεν κι αφετέρου για να μπει ο Λεκλέρκεκ νέου στη μάχη του τίτλου.Σε απόδοση 6.00 κοστολογείται η νίκη του τελευταίου, στο 4.50 να περάσει πρώτο την γραμμή του τερματισμού ένα από τα δύο μονοθέσια των Ιταλών.

Μάλιστα, οι πληροφορίες από το Μαρανέλο αναφέρουν ότι η ιταλική ομάδα θα φέρει και μία νέα πίσω αεροτομή, ώστε να αυξήσει την τελική της ταχύτητα και να μπορέσει να πλησιάσει περισσότερο την βασική αντίπαλό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει στατιστικής στα δέκα τελευταία GrandPrix που έγιναν στον Καναδά, η διαφορά νίκης του πρώτου από τον δεύτερο ήταν κατά μέσο όρο στα 6,423 δευτερόλεπτα. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, βρίσκουμε τη διαφορά νίκης στον αγώνα μεταξύ 5 και 10 δευτερολέπτων σε απόδοση 3.50.

Τέλος, η Alpine έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση και στο Μπακού. Γενικότερα βρίσκεται σε ανοδική πορεία την τρέχουσα σεζόν. Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι πολύ έμπειρος πιλότος και ξέρει… απ’ έξω και ανακατωτά την πίστα «Ζιλ Βιλνέβ», εξ ου και η αγορά να τερματίσει στους πρώτους έξι σε απόδοση 2.75.

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x