Προτεινόμενα

Πρωταθλητές σε κρίση και προνομιακές αποδόσεις

Άκρως ικανοποιημένο έμεινε το κοινό της Formula 1, από το πρώτο Grand Prix για το 2022 στο Μπαχρέιν. Ένας αγώνας που έφερε την υπογραφεί της Ferrari από την αρχή έως το τέλος.

Πριν όμως πάρει ανάσα και αφουγκραστεί τι συνέβη στην πίστα του Σακχίρ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Σαουδική Αραβία. Εκεί όπου στους δρόμους της Τζέντα, θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος. Η αρχή ήταν ιδανική για τη Ferrari. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της «Σκουντερία» δεν μπορούσε να φανταστεί το φινάλε που διαδραματίστηκε. Η ιταλική ομάδα είδε τα μονοθέσιά της να κάνουν το 1-2, με το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την pole position και διατήρησε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Μαξ Φερστάπεν. Ακριβώς πίσω του τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ, που μπορεί να μην έκανε ένα καλό αγωνιστικό τριήμερο, όπως δήλωσε ο ίδιος, ωστόσο έφτασε μέχρι το δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Κι αυτό συνέβη λόγω της διπλής εγκατάλειψης της Red Bull. Η αυστριακή ομάδα είδε αρχικά τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να εγκαταλείπει τρεις γύρους πριν από το τέλος και δύο στροφές αργότερα το ίδιο συνέβη στον Πέρεζ. Μάλιστα, για τον Μεξικανό πιλότο ήταν ακόμη πιο δραματική η κατάσταση, αφού η εγκατάλειψη συνέβη στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στη Σαουδική Αραβία, όπου ο αγώνας θα διεξαχθεί νύκτα υπό το φως των προβολέων. Η Mercedes δε διαθέτει ακόμη τη δυναμική να διεκδικήσει νίκες. Αυτό έδειξε η απόδοσή των δύο μονοθεσίων στο Μπαχρέιν, ενώ το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Λιούις Χάμιλτον.

Έτσι, περιμένουμε Ferrari και Red Bull να είναι και πάλι οι κυρίαρχες δυνάμεις. Ο Σαρλ Λεκλέρκ είναι πολύ δυνατός στις κατατακτήριες. Το απέδειξε στο Σακχίρ και θα μπορεί να το επαναλάβει και στη Τζέντα. Το σενάριο να κατακτήσει ο Μονεγάσκος δεύτερη συνεχόμενη φορά την pole position κοστολογείται στο 2.25.

Πάντως, θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τον Μαξ Φερστάπεν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έφυγε με χωρίς βαθμό από το Μπαχρέιν και δεν έχει περιθώριο για ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στη Τζέντα. Λογικά, θα περάσει στην αντεπίθεση. Η κατάκτηση της pole position προσφέρεται στο 2.75, ενώ βρίσκουμε την απόδοσή του, για νίκη στον αγώνα της Κυριακής στο 2.35.

Η Mercedes είναι ξεκάθαρα πίσω από τις Ferrari και Red Bull, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον μπορεί να εκμεταλλευτεί όποια αδυναμία των πρωτοπόρων και να ανέβει στο βάθρο. Αυτό συνέβη και στο Μπαχρέιν, όπου ο Βρετανός σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση. Η αγορά να ανέβει ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στο βάθρο κυμένεται σε απόδοση 3.50.

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x