Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πρωταθλητής με δέκα ήττες; Η Γιουνάιτεντ στην Championship η Τσέλσι να υποβιβάζεται;

Και όμως έγινε κάποτε τέτοια σεζόν στην Αγγλία!

Πέντε βαθμοί διαφορά ο 1ος με τον 7ο, δέκα ομάδες να περνούν από την κορυφή, πρωταθλήτρια εκείνη που την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν 9η! Κάποτε συνέβη στην Αγγλία, το 1974-75 στην πιο τρελή σεζόν στην ιστορία του πρωταθλήματος από το 1888 και γι’ αυτό συχνά πυκνά γίνονται αναφορές σε αυτή.

Υπάρχει πάντα μια νοσταλγία όταν αναπολούμε το παρελθόν, ωστόσο, ενώ ποιοτικά ήταν πολύ πιο χαμηλού επιπέδου και πολύ μονότονο το ποδόσφαιρο που παιζόταν στα 70's από το υπερθέαμα που εξελίχθηκε η Premier League η ανταγωνιστικότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το τι πραγματικά συνέβη, όμως, σε εκείνη τη σεζόν του 1974-75 ήταν πως ούτε ξανάγινε τέτοια ανοιχτή κούρσα για τον τίτλο ούτε πρόκειται (έχω την εντύπωση) να επαναληφθεί μελλοντικά! Πρόκειται για μια περίεργη χρονιά από την οποία είχε λείψει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού τον Μάιο του 1974 με το τακουνάκι του Ντένις Λόου είχε υποβιβαστεί χάνοντας από τη Σίτι, μόλις 6 χρόνια από τη στιγμή που είχε γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Απουσιάζοντας από τους μεγάλους έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία (σημερινή Championship), προτού επιστρέψει άμεσα. Είναι, επίσης, το 1974-75 στατιστικά η χειρότερη σεζόν που έκαναν οι Λονδρέζοι. Η Τσέλσι υποβιβάστηκε αφού η νέα εξέδρα που είχε χτίσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη χρέωσε σε τόσο υπερβολικό βαθμό, ώσπου αναγκάστηκε να πουλήσει σημαντικά στελέχη της ομάδας που το 1971 είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει αγωνιστικά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x