sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πρώτες σκόρερ και πρωτιές σε 4 κατηγορίες της Α1 Βόλεϊ Γυναικών

Το προσεχές Σαββατοκύριακο αρχίζει ο β' γύρος της Α1 Βόλεϊ Γυναικών και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις σε 4 κατηγορίες, αλλά και την πρώτη σκόρερ κάθε ομάδας.

Οι πρώτες 6 ομάδες της βαθμολογίας

Μετά το πέρας των 11 αγωνιστικών συναντάμε τον Ολυμπιακό αήττητο και στην κορυφή έχοντας 30 βαθμούς, καθώς έχει αφήσει από έναν βαθμό στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Πανναξιακό, και ΑΟ Θήρας. Στη 2η θέση βρίσκεται η ομάδα της Σαντορίνης, που έχει μόνο μια ήττα από τις «ερυθρόλευκες», ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός με 27 βαθμούς και δύο ήττες (από Ολυμπιακό και Θήρα). Πανναξιακός και ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στην 4η θέση με 21 βαθμούς, αλλά η κυκλαδίτικη ομάδα έχει μια ήττα λιγότερη (4 έναντι 5). Την εξάδα ολοκληρώνει η Θέτιδα με 19.

Αναλυτικά οι κατηγορίες των άσσων, μπλοκ, ποσοστού επίθεσης και υποδοχής.

Επίθεση (%)

Η ομάδα που είναι πιο αποτελεσματική στην επίθεση με 44.7%, καθώς σε 1178 μπάλες έχει «τελειώσει» 527 είναι ο ΑΟ Θήρας, με τις Μεντάρο (181) και Μπρίνκμαν (164) να έχουν κερδίσει πάνω από τους μισούς πόντους. Στη δεύτερη θέση είναι ο Ολυμπιακός με 42,6%, έχοντας δυνατό επιθετικό χαρτί την Χίπε (178), αλλά και την Σκοτ (159). Την 3η θέση κατέχει ο ΠΑΟΚ με ποσοστό 41,4, αφού Χαντάβα (171) και Έρτσεν (150) κάνουν πολύ καλή δουλειά.







Άσσοι

Σε αυτή την κατηγορία την πρωτιά κατέχει ο ΑΟ Θήρας με 122 και 30 άσσους έκαστος από Μεντάρο και Μπρίνκμαν. Δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός έχοντας 87, με 17 εξ αυτών της Κοσμά και 15 της Οικονομίδου. Την τρίτη θέση μοιράζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με 82. Από πλευράς «ερυθρολεύκων» η Χριστοδούλου έχει πετύχει 16 και 15 η Σκοτ, ενώ από τον «δικέφαλο» Ηλιοπούλου και Πολυνοπούλου... σημάδεψαν σωστά από 12 φορές.







Μπλοκ

Η ομάδα που έχει μπλοκάρει τις αντίπαλές της περισσότερο και μάλιστα 115 φορές είναι ο Ολυμπιακός. Οι κεντρικές Ζακχαίου και Λαμπρούση, όπως είναι φυσιολογικό έχουν τη μερίδα του λέοντος με 43 και 21 αντίστοιχα. 110 αριθμεί ο Παναθηναϊκός με τις κεντρικές Καλαντάτζε και Κελεσίδη να έχουν και εδώ τον πρώτο λόγο, έχοντας 26 και 23 μπλοκ αντίστοιχα. Στην 3η θέση είναι ο Άρης με 109 μπλοκ. Η Τσομπανίδου έχει 36 και 22 η Κουτσιούκη, που και αυτές αγωνίζονται στο κέντρο.







Υποδοχή (%)

Το καλύτερο ποσοστό στην υποδοχή διαθέτει ο Παναθηναϊκός με 54.5%. Οι δύο καλύτερες υποδοχείς είναι η Πότοκαρ με 57.1% και η Ρόγκα με 56.7%. Δεύτερη καλύτερη έχει ο ΑΟ Θήρας με 52%. Η Αρτακιανού έχει 61.3% και η Μπρίνκμαν 50%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Πορφύρας με 48.9% Η Δραγουμάνου έχει ποσοστό 54,3% και ακολουθεί η Σαμπάτη με 53.1%. Όπως αναμενόταν, η μια παίκτρια από κάθε ομάδα είναι το λίμπερο και η άλλη η ακραία.









Πρώτη σκόρερ κάθε ομάδας

Οι περισσότερες από αυτές τις αθλήτριες είναι ακραίες, καθώς άλλωστε είναι αυτές που επωμίζονται και με το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος, πέρα από αυτό της υποδοχής. Συγκεκριμένα οι 10 από τις 12 αγωνίζονται στη θέση «4», ενώ μόνο 2 είναι διαγώνιες. Αυτές είναι η Χίπε του Ολυμπιακού και η Μεντάρο της Θήρας.





Επιμέλεια: Φωτεινή Κρεμαστιώτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x