Euro 2024

Πρώτοι μάγκες!

Η Κόστα Ρίκα δεν «μάσησε» ούτε απέναντι στην Αγγλία και κρατώντας το 0-0, πέρασε ως πρώτη του ομίλου στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Απογοήτευσαν τα «τρία λιοντάρια».

Ούτε Ουρουγουάη. Ούτε Ιταλία. Ούτε Αγγλία.

Καμιά τους δεν μπόρεσε να «δαμάσει» την Κόστα Ρίκα! Η παρέα του Τζόελ Κάμπελ πήρε σπουδαία πρόκριση για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνοντας τους 7 βαθμούς ύστερα από το ισόπαλο 0-0 με τους Άγγλους.

Φλύαρα τα «τρία λιοντάρια», αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με μια απογοητευτική εμφάνιση και μόλις ένα βαθμό.

Στη νοκ-άουτ φάση του τουρνουά, η Κόστα Ρίκα θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του γ' ομίλου που ελπίζεται να είναι η Εθνική Ελλάδας.

Η βαθμολογία του Δ’ ομίλου:

Κόστα Ρίκα 7 (4-1)
Ουρουγουάη 6 (4-4)
Ιταλία 3 (2-3)
Αγγλία 1 (2-4)

Το ματς:


Ματς διαδικαστικού χαρακτήρα; Σχεδόν. Η Κόστα Ρίκα είχε να ανησυχεί μονάχα για το ποια θέση θα την στείλει στη νοκ-άουτ φάση. Η 1η ή η 2η. Από την άλλη η Αγγλία είχα να διασώσει την τιμή της αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση. Γι’ αυτή την αποστολή ο Ρόι Χότζον επέλεξε το νέο αίμα των «τριών λιονταριών».

Οι Κοσταρικανοί βολεύονται και με την ισοπαλία, αλλά δεν φάνηκαν να αρκούνται σε αυτή. Δεν κλείστηκαν, έπαιξαν ελεύθερα και δεν άργησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η καλύτερή τους στιγμή πάντως δεν ήρθε από μια οργανωμένη επίθεση, αλλά από στημένο. Ο Μπόρχες με ωραίο φαλτσαριστό φάουλ, ανάγκασε τον Φόστερ να εκτιναχτεί για να βρει ίσα-ίσα την μπάλα, πριν αυτή σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Άγγλοι περίμεναν περισσότερη διάθεση και πρωτοβουλίες από τους ταλαντούχους παίκτες τους αλλά πήραν ελάχιστα πράγματα. Ο Στάριτζ είχε την πιο χαρακτηριστική τους ευκαιρία, απειλώντας με κεφαλιά τον Νάβας.

Δεν άλλαξε κάτι δραματικά στο δεύτερο μέρος. Οι Κοσταρικανοί δίχως να ζοριστούν, είχαν λύσεις στο φλύαρο παιχνίδι των Άγγλων που έφτασαν στο σημείο να περιμένουν από τις παλιοσειρές Λάμπαρντ, Τζέραρντ και Ρούνεϊ να αλλάξουν την εικόνα τους.



Οι συνθέσεις:

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Μπόρχες (78’ Μπαράντες), Ντουάρτε, Κάμπελ (66’ Ουρένια), Ρουίς, Μπρένες (59’ Μπολάνιος), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα, Μίλερ.

Αγγλία (Ρόι Χότζον): Φόστερ, Κέιχιλ, Γουίλσιρ (73’ Τζέραρντ), Λάμπαρντ, Στάριτζ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μίλνερ (76’ Ρούνεϊ), Λαλάνα (62’ Στέρλινγκ), Μπάρκλεϊ, Σο.

Διαιτητής: Τζαμέλ Χαμουϊντί (Αλγερία)
Γήπεδο: Εστάντιο Μινεϊράο (Μπέλο Οριζόντε)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x