Άρης Ασβεστάς

Πώς ένα ωραιότατο (και φυσιολογικό σε άλλες εποχές) 2-0, μετατρέπεται σε 0-1!

…Ή αλλιώς, πώς το ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ απέδειξε γιατί πρέπει να λέμε «VAR και άγιος ο Θεός»! Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.

Το ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ έληξε ως γνωστόν 0-1, με ένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και δύο ακυρωθέντα γκολ για τους Γιαννιώτες.

Και μόνο το αποτέλεσμα και ο τρόπος που αυτό ήρθε, ήταν αρκετό για να στοχοποιηθεί ο διαιτητής Διαμαντόπουλος και οι βοηθοί του.

Διότι γι’ αυτούς που ήθελαν κάθε διαιτητή και κάθε μέλος της ΚΕΔ να είναι «ΤΑΓΜΕΝΟΙ» (όπως ξεκάθαρα έλεγαν στις συνομιλίες που νόμιμα κατέγραφε η ΕΥΠ), δεν έχουν καμία σημασία τα πώς και τα γιατί. Δεν έχει καμία σημασία αν όλες οι αποφάσεις είναι σωστές. Σημασία έχει ότι αυτοί πρέπει πάντα να κερδίζουν και ΟΛΟΙ οι άλλοι πρέπει πάντα να χάνουν. Δεν έχει σημασία ο τρόπος…

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που δεν αναδείχτηκε ιδιαίτερα και κατά τη γνώμη μου έπρεπε σήμερα να μιλάμε όλοι γι’ αυτή!

Για όποιον δεν το πρόσεξε, στα Γιάννινα συνέβησαν τα εξής:

Ο Διαμαντόπουλος δεν έδωσε ποτέ πέναλτι στην ΑΕΚ! Δεν το είδε ποτέ! Δεν το υπέδειξε ποτέ! Το VAR ήταν αυτό που τον ειδοποίησε για το πέναλτι και έτσι πήγε και το είδε στο μόνιτορ. Εκείνος είχε χάσει την παράβαση και είχε ήδη δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, το οποίο βέβαια δεν πρόλαβε να εξελιχθεί διότι ο Χνιντ είχε τραυματιστεί.

Επίσης:

Ούτε στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ που εν τέλει ακυρώθηκε, ούτε στο δεύτερο που πάλι ακυρώθηκε, οι βοηθοί σήκωσαν τη σημαία τους! Ουδείς εκ των δύο βοηθών είδε ότι τα γκολ ήταν οφσάιντ! Τα σημαιάκια έμειναν καρφωμένα κάτω και στις δύο περιπτώσεις! Ούτε καν το δεύτερο δεν υπεδείχθη, που ήταν και εξόφθαλμο!

Και τα δύο γκολ ακυρώθηκαν έπειτα από τον επανέλεγχο που έκαναν οι χειριστές VAR. Οι βοηθοί τις έχασαν τις φάσεις…

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι με βάση τα όσα υπέδειξε ή δεν υπέδειξε η διαιτητική τριάδα που βρισκόταν στο γήπεδο, το ματς αντί για 0-1, θα ερχόταν 2-0!

Η ΑΕΚ δεν θα είχε σώσει ούτε την ισοπαλία, θα ήταν στα τάρταρα, μπορεί και να είχε διαλυθεί τελείως από τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ ο ΠΑΣ ακόμα θα πανηγύριζε μια μεγάλη νίκη. Και φυσικά θα πανηγύριζαν και οι ανταγωνιστές της ΑΕΚ.

Χωρίς το VAR, αντί για 0-1, το ματς θα έληγε 2-0. Θα μιλάγαμε σήμερα για τον ορισμό της αλλοίωσης αποτελέσματος, την απόλυτη διαιτητική σφαγή!

Το VAR κάνει λάθη. Παντού, σε όλο τον πλανήτη. Στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και με τα πιο προηγμένα συστήματα.

Όμως 95 στις 100 φορές, διορθώνει λάθη. Αποδίδει δικαιοσύνη. Διαμορφώνει αποτέλεσμα δίκαιο. Και σώζει (ή και εκθέτει) τους διαιτητές εντός γηπέδου, που είτε από ανικανότητα, είτε από δόλο, κλείνουν τα μάτια…

Όποιος το πολεμάει, ορέγεται λαμογιές. Ξεκάθαρα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x