Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πως το 1995 ο Νταλγκλίς και ο Σίρερ έκαναν πρωταθλήτρια την Μπλάκμπερν!

Πέρασαν 25 χρόνια από τη μέρα που η Μπλάκμπερν Ροβερς έριχνε την επι διετία Πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την κορυφή κατακτώντας το πρώτο της πρωτάθλημα από τη δεκαετία του 1910.

Με τον Άλαν Σίρερ στην κορυφή, έχοντας παρτενέρ τον Άλαν Σάτον και προπονητή τον άνθρωπο με το μαγικό ραβδάκι, τον Κένι Νταλγκλίς, οι «ρόβερς» κατάφεραν να πάρουν ένα πρωτάθλημα το οποίο ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα μοιάζει σαν ψέμματα. Ωστόσο τότε ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μιλώντας πέρσι με τον Άλαν Σίρερ μου είχε πει πως ένα πρωτάθλημα με την Μπλάκμπερν ισούται με 100 με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ. Ωστόσο αυτό που πάρα πολλοί αγνοούν είναι πως εκείνη την εποχή με τα χρήματα ενός ανθρώπου, του Τζακ Γουόκερ που ήταν από παιδί οπαδός της Μπλάκμπερν (και η ζωή του τα έφερε έτσι ώστε ν' αποκτήσει χρήματα ώστε να μπορεί να ασχοληθεί με την αγαπημένη του ομάδα) η φυσιολογική ροή των πραγμάτων ήρθε χωρίς εμπόδια!

Ο Γουόκερ έπεισε τον Νταλγκλίς να αναλάβει την Μπλάκμπερν όταν βρισκόταν στην σημερινή Championship, στην δεύτερη κατηγορία δήλαδή, λιγο καιρό από τη στιγμή που είχε εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο αποχωρώντας από την Λίβερπουλ. Κατάφερε να την ανεβάσει αμέσως και αποκτώντας τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή που ήταν εκείνη την εποχή στο Νησί ο Άλαν Σίρερ, έστειλε το μήνυμα. Η Μπλάκμπερν είχε ανέβει για να διεκδικήσει τίτλους και όχι απλώς να μείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x