Recommendations

Από το εργαστήριο στα εστιατόρια: Τι ακριβώς είναι οι πρωτεΐνες κυτταρικής καλλιέργειας

Στις ΗΠΑ καλλιεργούνται… ψάρια και θαλασσινά σε εργαστήρια, από ζωικά κύτταρα και προτείνονται ως λύση στον κίνδυνο εξάντλησης αποθεμάτων από την υπεραλίευση.

Ήξερες ότι υπάρχουν θαλασσινά που καλλιεργούνται σε εργαστήριο; Ναι, καλλιεργούνται. Ένας σολομός που σερβιρίστηκε σε εστιατόριο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον, όπως έγινε γνωστό, προήλθε από κύτταρα που καλλιεργήθηκαν σε δεξαμενές σε ένα πρώην εργοστάσιο μικροζυθοποιίας στο Σαν Φρανσίσκο και στα τέλη Μαΐου έγινε το πρώτο θαλασσινό προϊόν κυτταρικής καλλιέργειας που έλαβε έγκριση ασφαλείας από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Από το εργαστήριο στα εστιατόρια: Τι ακριβώς είναι οι πρωτεΐνες κυτταρικής καλλιέργειας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x