Recommendations

Βέλιμιρ Ζάετς: H μεταγραφή που άλλαξε επίπεδο τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1984...

Ο Βέλιμιρ Ζάετς ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό το 1984, αποτελώντας μια ποδοσφαιρική «άνοιξη» για τους φίλαθλους των πρασίνων.

Όταν πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας Βέλιμιρ Ζάετς, αρκετοί θεώρησαν πως επρόκειτο απλά για μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή μεταγραφική κίνηση. Μερικά χρόνια αργότερα, θα διαπίστωναν όλοι, πως αυτή κατέληξε να είναι μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές που πραγματοποίησε ποτέ ελληνική ομάδα που θα άφηνε το αποτύπωμα της όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.

Το καλοκαίρι του 1984 αποτέλεσε για τους φίλαθλους των πρασίνων μια ποδοσφαιρική «άνοιξη» που έφτασε καθυστερημένα, καθώς γεύονταν το νέκταρ των επιτυχιών της ομάδας τους, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας από τους τίτλους (εξαίρεση το Κύπελλο του 1982). Και στο μεταγραφικό παζάρι όμως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ιδανικά, αφού ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με συντονισμένες ενέργειες είχε φέρει στην ομάδα έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, που έμελλε να γράψει με χρυσά γράμματα, ιστορία στο σύλλογο, τον Δημήτρη Σαραβάκο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x