Οι γιορτές έχουν έναν δικό τους ρυθμό: Πειραματισμός με νέες συνταγές, μυρωδιές που γεμίζουν το σπίτι, πιάτα που βγαίνουν στη μέση, κουβέντες που κρατάνε περισσότερο απ’ όσο «πρέπει». Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε φωτιά, φούρνο και κατσαρόλες, το στρώσιμο του τραπεζιού γίνεται κάτι παραπάνω από μαγείρεμα. Γίνεται τελετουργία.
Αν υπάρχει ένα υλικό που μπορεί να δώσει σε αυτή την τελετουργία χαρακτήρα, νοστιμιά και γιορτινή λάμψη, είναι το καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Όχι σαν «ένα ακόμα λίπος» στην κουζίνα, αλλά σαν πρωταγωνιστής: Αυτό που ανοίγει την όρεξη, ενώνει τα πιάτα μεταξύ τους, δίνει άρωμα, και τελικά υπογράφει την εμπειρία.
Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο στο cookout.gr: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: Ο πρωταγωνιστής του γιορτινού τραπεζιού και πώς να το επιλέξεις
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






