Στην αγορά βρίσκουμε επιφάνειες κοπής σε διάφορα μεγέθη και από διαφορετικά υλικά. Πλαστικές, γυάλινες ή ξύλινες μαζί με τα μαχαίρια οι επιφάνειες κοπής είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε πιο συχνά απ’ οποιαδήποτε άλλα στην κουζίνα. Είναι απαραίτητες στην προετοιμασία του φαγητού, αφού πάνω τους τεμαχίζουμε, κόβουμε και ψιλοκόβουμε τα υλικά που χρειάζεται η κάθε συνταγή.
Καθημερινά λοιπόν, οι επιφάνειες κοπής «ταλαιπωρούνται» από μαχαίρια, βαριές μυρωδιές και μικρόβια αφού λερώνονται, χαράζονται και γίνονται εστίες μικροβίων, ενώ με τον καιρό αποκτούν και άσχημη μυρωδιά. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρηστικές πληροφορίες για το υλικό που καλό είναι να προτιμούμε, τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούμε στην κουζίνα, αλλά και του σωστού καθαρισμού και της συντήρησής τους.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Επιφάνειες κοπής: Όσα αξίζει να γνωρίζεις για τη χρήση και τη συντήρησή τους
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






