Recommendations

Γύρος, ντονέρ κεμπάπ και σαουάρμα: Οι τρεις στροβιλιζόμενες απολαύσεις

Από την Τουρκία, το Λίβανο και την Ελλάδα έρχεται το ντονέρ κεμπάμπ, το σαουάρμα και ο γύρος έχουν βασικές διαφορές ως προς το κρέας και τη μαρινάδα τους.

Πρόκειται για τρία παραδοσιακά πιάτα με διαφορετικές ρίζες, μαρινάδες και τρόπους παρασκευής. Αν και όλα βασίζονται στην ιδέα του κρέατος ψημένου σε κάθετη σούβλα που περιστρέφεται και κόβεται σε φέτες για να σερβιριστεί σε ψωμί ή πίτα και όντως από τον τρόπο που φτιάχνονται δεν μπορείς εύκολα να εντοπίσεις διαφορές, μόλις δοκιμάσεις καταλαβαίνεις αμέσως πως δεν πρόκειται για το ίδιο πιάτο.


Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Γύρος, ντονέρ κεμπάπ και σαουάρμα: Οι τρεις στροβιλιζόμενες απολαύσεις

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x