Recommendations

Κάρι: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα

Ένας πλήρης οδηγός για τα διαφορετικά είδη, τα πιο δημοφιλή πιάτα και όσα αξίζει να γνωρίζεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα κάρι στο σπίτι.

Αλήθεια, ξέρεις τι εννοούμε όταν λέμε κάρι; Στην ουσία η λέξη «κάρι» (curry) αναφέρεται σε ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Αναφέρεται όμως και σε ένα συγκεκριμένο είδος πιάτου, που περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά ή όσπρια, τα οποία μαγειρεύονται σε σάλτσα με βάση τα μπαχαρικά και σερβίρονται με ρύζι ή πίτες. Υπάρχουν διαφορετικά κάρι ανάλογα με τη χώρα. Για παράδειγμα, η ινδική, η ταϊλανδέζικη και η ιαπωνική κουζίνα διαθέτουν τα δικά τους κάρι πιάτα, το καθένα με ξεχωριστά συστατικά και μεθόδους παρασκευής.

Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Κάρι: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x