Recommendations

Παλαιωμένο τσίπουρο: Το απόσταγμα που μπορεί να ανταγωνιστεί ένα καλό κονιάκ ή ουίσκι

Η χώρα μας έχει μακραίωνη παράδοση στο τσίπουρο, τη ρακή και την τσικουδιά. Η παλαιωμένη εκδοχή τους, ωριμασμένη σε δρύινα βαρέλια, χαρίζει πιο σύνθετα αρώματα και νέους τρόπους απόλαυσης.

Η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στην απόσταξη των υπολειμμάτων της οινοποίησης που κατά κύριο λόγο είναι τα υγρά στέμφυλα, δηλαδή οι φλούδες των σταφυλιών. Το απόσταγμα που προκύπτει είναι γνωστό ως τσίπουρο, ρακή ή τσικουδιά για τους κρητικούς. Πώς όμως φθάνουμε στην παλαιωμένη εκδοχή του, στις γεύσεις που μας χαρίζει και με ποιους τρόπους μπορούμε να το απολαμβάνουμε;

Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Παλαιωμένο τσίπουρο: Το απόσταγμα που μπορεί να ανταγωνιστεί ένα καλό κονιάκ ή ουίσκι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x