Recommendations

Περικλής Κοσκινάς: Από τις μεγάλες κουζίνες στην ουσία του ελληνικού φαγητού

Μια εκ βαθέων κουβέντα με τον Κερκυραίο μάγειρα που χαμηλόφωνα αλλά και με δύναμη ψυχής χτίζει το αύριο μιας ελληνικής κουζίνας που είναι τόσο νέα όσο και παλιά, μα πάνω απ’ όλα σοφή και τίμια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα κι ένα του κομμάτι εκεί θα ανήκει πάντα. Με τη μαγειρική ανακατεύτηκε τυχαία. Αρχικά δεν υπήρχε τέτοιο πλάνο στη ζωή του Περικλή. Η μόνη αναφορά που είχε για την κουζίνα είναι πως οι γονείς του δούλευαν στην εστίαση και τον τουρισμό στον τομέα του σέρβις και πως στον ίδιο άρεσε κάπως να βλέπει τους μάγειρες να δουλεύουν στις μεγάλες κουζίνες. Μεγαλώνοντας δούλεψε κι ίδιος σε ξενοδοχεία για τα πρώτα χαρτζιλίκια, περνώντας από όλα τα πόστα: σέρβις, πισίνα, κουζίνα, όμως εκείνη την εποχή – στα είκοσί του- το μόνο που ήθελε ήταν να φύγει από το νησί. Έτσι κι έγινε, έφυγε για να σπουδάσει τελικά μάγειρας. Δείτε αναλυτικά εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x