Η ιστορία του στιγμιαίου καφέ ξεκινά τη δεκαετία του 1930, όταν η κυβέρνηση της Βραζιλίας, με τεράστια αποθέματα καφέ στα χέρια της, απευθύνθηκε στη Nestle για να αναπτύξει ένα προϊόν που θα επέτρεπε την καλύτερη αξιοποίησή τους. Το αποτέλεσμα ήταν ο Nescafe, που κυκλοφόρησε το 1938 και γνώρισε τεράστια παγκόσμια επιτυχία. Σήμερα, ο στιγμιαίος καφές καλύπτει περίπου το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης, με την Ευρώπη να κατέχει το 37%, την Κίνα το 12% και τις ΗΠΑ το 11%.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Στιγμιαίος καφέ - φραπέ: Η ιστορία του διαχρονικού καφέ
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






