Το agar agar είναι ένα φυσικό πηκτικό. Ανακαλύφθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα στην Ιαπωνία και παράγεται από ποικιλίες κόκκινων φυκιών. Στα μαλαισιανά και ινδονησιακά η λέξη agar αναφέρεται στη ζελατινώδη ουσία που εξάγεται από τα κόκκινα φύκια. Η διπλή ονομασία «άγαρ άγαρ» αποδίδεται στην επανάληψη, ένα χαρακτηριστικό της μαλαισιανής και ινδονησιακής γλώσσας, που προσδίδει έμφαση ή υποδηλώνει πληθυντικό. Το άγαρ άγαρ είναι άγευστο και το βρίσκεις σε μορφή σκόνης ή νιφάδων. Πρέπει να βράσει μαζί με υγρό, όπως χυμό φρούτων ή γάλα καρύδας, σε θερμοκρασία πάνω από 80°C. Αφού το αποσύρεις από τη φωτιά, θα ξεκινήσει να πήζει και, μάλιστα, πιο γρήγορα και σταθερά από τη ζελατίνη, χωρίς να λιώνει εύκολα.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Στοίχημα ότι τα μισά από αυτά τα υλικά δεν τα ξέρεις (και δεν τα χρησιμοποιείς)
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






