Recommendations

Χένρικσεν για τον τελικό: «Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πάρει το τρόπαιο και να χτίσει χαρακτήρα»

Το monobala.gr επικοινώνησε με τον 55χρονο πρώην αμυντικό του «τριφυλλιού» ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Άρη στις 25 Μαΐου.

Το καλοκαίρι του 1999, μετά από 11 συναπτά χρόνια μεγάλης προσφοράς στην ΑΒ Κοπεγχάγης, λίγο πριν κλείσει τα 30 του (γεννηθείς στις 27 Αυγούστου 1969) ο Ρενέ Χένρικσεν πήρε τη μεγάλη απόφαση: Να φύγει από την χώρα του, τη Δανία, για πρώτη φορά στην καριέρα του και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Απόφαση που τον δικαίωσε πέρα για πέρα, όπως και το «τριφύλλι» που τον ενέταξε στο δυναμικό του καταβάλλοντας τότε 20 εκατομμύρια κορόνες στο δανέζικο σύλλογο, μιας και ο παίκτης είχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ΑΒ.

Τα επόμενα έξι χρόνια, μέχρι και το καλοκαίρι του 2005, όταν και επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε για να κλείσει την καριέρα του, ο Ρενέ Χένρικσεν θα εξελισσόταν σε στυλοβάτη της πράσινης άμυνας.

Σε ένα παίκτη που μπορεί να μην ήταν ψηλός για κεντρικός αμυντικός, ούτε να φημιζόταν για την ταχύτητά του, αλλά ήταν τέτοιο το ποδοσφαρικό του IQ, που τον έκανε να λειτουργεί σαν… κομπιούτερ.

Πανηγύρισε το νταμπλ του 2004 με την πράσινη φανέλα, ενώ ένα Κύπελλο είχε πάρει και με την ΑΒ Κοπεγχάγης, λίγο πριν «μετακομίσει» στην Αθήνα. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x