F1

Ρος Μπρον: «Μπορεί να γίνει νέος Σουμάχερ ο Λεκλέρκ - Χρειάζεται στήριξη ο Φέτελ»

Τις απόψεις του όσον αφορά την μέχρι στιγμής απόδοση των δύο πιλότων της Ferrari εξέφρασε σε συνέντευξη του ο Ρος Μπρον.

Ωδή στις ικανότητες του Σαρλ Λεκλέρκ και έκκληση στον Ματία Μπινότο για την διαχείριση του Σεμπάστιαν Φέτελ επιφύλασσε η μεγάλη συνέντευξη του Ρος Μπρον σε Ιταλικά Μέσα.

Ο εμβληματικός μηχανικός, με θητεία σε πέντε ομάδες της F1 και πρωτεργάτης της «χρυσής» δεκαετίας του Μίκαελ Σουμάχερ στην Scuderia (1997-2006), εξήρε την έως τώρα απόδοση του Σαρλ Λεκλέρκ: «Σίγουρα θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα το Q3, καθώς δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε τον Φέτελ. ‘Όμως, η απόδοση του στον αγώνα της Κυριακής ήταν φανταστική. Έτρεξε στα όρια των κανόνων, όπως επιβάλλεται να κάνει ένας πρωταθλητής. Αυτό που με εντυπωσιάζει σε εκείνον, είναι η ταχύτητα με την οποία μαθαίνει από τα λάθη του και βελτιώνεται, τόσο οδηγικά όσο και σαν άνθρωπος. Ο τελευταίος πιλότος της Ferrari που έδειξε τέτοια σημάδια βελτίωσης ήταν ο Μίκαελ (σ.σ. Σουμάχερ) το 1996. Δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν η ιστορία επαναληφθεί στην περίπτωση του Μονεγάσκου».



Ο Βρετανός μίλησε μεταξύ άλλων και για την αγωνιστική καθίζηση του Σεμπάστιαν Φέτελ: «Παρά το γεγονός πως είναι ο μοναδικός υπαίτιος για ότι συνέβη στον αγώνα, πιστεύω ότι ένιωσε έως ένα βαθμό προδομένος από τον Λεκλέρκ και τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον τελευταίο γύρο των κατατακτήριων δοκιμών. Καλώς ή κακώς, ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου ήταν, είναι και θα είναι ο ομόσταυλος σου. Ο θρίαμβος του Λεκλέρκ έκανε ακόμα πιο αισθητό το οδηγικό λάθος του Φέτελ. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και έχω αρχίσει να νιώθω πως ο Γερμανός ζει ένα… deja vu της τελευταίας του χρονιάς στην Red Bull, όταν και πάλι είχε χάσει το παιχνίδι των εντυπώσεων από τον τότε νεαρό Ντάνιελ Ρικιάρντο».



Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επέλθει η αγωνιστική αναγέννηση του τετράκις Παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Μπρον ήταν ξεκάθαρος. «Ο Σεμπάστιαν (σ.σ. Φέτελ) είναι αναμφισβήτητα ένας θρύλος του αθλήματος. Όμως, στην παρούσα στιγμή χρειάζεται την στήριξη της ομάδας του για να αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση. Η αγωνιστική επάνοδος του Γερμανού πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον Ματία Μπινότο, αν θέλει η ομάδα του να διεκδικήσει ξανά τίτλους μέσα στο 2020».

Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x