sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα: Η τηλεκατευθυνόμενη ρουκέτα του Ρομπέρτο Κάρλος

Ίσως η ομορφότερη εκτέλεση φάουλ όλων των εποχών έγινε σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια.

3 Ιουνίου του 1997: Η Γαλλία φιλοξενεί την Βραζιλία σε ένα φιλικό τουρνουά που αποτελούσε test event για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γινόταν έναν χρόνο μετά στα γήπεδα της χώρας.

Υπό άλλες συνθήκες ουδείς θα θυμόταν ένα φιλικό που έληξε 1-1. Όμως σε εκείνο το παιχνίδι στο «Ζερλάν» της Λιόν σημειώθηκε μάλλον το ομορφότερο γκολ από εκτέλεση φάουλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Στο 21ο λεπτό ο Ρομπέρτο Κάρλος πήρε φόρα και από απόσταση 33 μέτρων εξαπέλυσε μια ρουκέτα που κατέληξε στα δίχτυα του Φαμπιάν Μπαρτέζ. Το replay πίσω από την μπάλα αποκάλυψε το μεγαλείο του σουτ του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ. Η στρογγυλή θεά πήρε μια απίστευτη καμπύλη περνώντας δίπλα από το τείχος και πιάνοντας ταχύτητα που μετρήθηκε στα 136 χιλιόμετρα την ώρα (!) επέστρεψε σε τροχιά προς τα δίχτυα προσφέροντας ένα μοναδικό γκολ.



Ακόμη και ο σκόρερ αδυνατεί μέχρι και σήμερα να το εξηγήσει. «Δεν έχω ιδέα πώς το έκανα. Πάντα συνήθιζα να προπονούμαι στις εκτελέσεις φάουλ μετά την προπόνηση. Στην προκειμένη περίπτωση απλώς χτύπησα την μπάλα και μπήκε γκολ. Έφυγε αρκετά πλάγια, αλλά επέστρεψε σε πορεία προς το τέρμα. Ο άνεμος σίγουρα βοήθησε. Ήταν ένα θαύμα», είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια.

Ακόμη και η φυσική επιστρατεύτηκε για να… εξηγήσει το θαύμα:



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x