sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τελικά δικαιώθηκε ο Σλούκας πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό;

Τελικά ο Κώστας Σλούκας παίζει περισσότερο και έχει στον Παναθηναϊκό AKTOR τον χρόνο και τον ρόλο που δεν του πρόσφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό;

Σλούκας: Τελικά δικαιώθηκε που πήγε Παναθηναϊκό;

Το αν ο Κώστας Σλούκας έπραξε ορθώς μετακομίζοντας το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό θα το δείξει η ιστορία που ακόμη… γράφεται.

Για την ώρα, πάντως, ο 33χρονος γκαρντ μπορεί να νιώθει δικαιωμένος, καθώς ο χρόνος συμμετοχής του στους «πράσινους» είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με αυτόν που είχε πέρσι στους «ερυθρόλευκους» και ο ρόλος του είναι αντίστοιχα σημαντικός. Όλα αυτά αποτυπώνονται και στατιστικά. Άλλωστε έχοντας διανύσει πλέον τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, το δείγμα είναι αρκετά επαρκές και σχετικά ασφαλές για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σλούκας: Τελικά δικαιώθηκε που πήγε Παναθηναϊκό;

Το παράπονο του Σλούκα από τον Μπαρτζώκα


«Κανένας ηγέτης με 20 λεπτά…». Η ατάκα αυτή του Κώστα Σλούκα λίγα λεπτά μετά το μεγάλο buzzer beater τρίποντο νίκης απέναντι στη Φενέρμπαχτσε αποτέλεσε και τον προάγγελο της αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής γκαρντ λίγες εβδομάδες μετά έφευγε από το λιμάνι όχι για οικονομικούς λόγους (άσχετα αν τελικά εξασφάλισε ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που του πρόσφεραν οι «ερυθρόλευκοι»), αλλά γιατί δεν ήταν ως προς το χρόνο του στο παρκέ ικανοποιημένος από τη μεταχείριση που είχε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος δεν ήταν διατεθειμένος να αλλάξει τη στάση του.

Ο Σλούκας ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022/23 με 22:50 κατά μέσο όρο στις 36 εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα, με το χρόνο συμμετοχής του να μην αλλάζει δραματικά μεταξύ regular season (22:44), playoffs (22:57) και Final 4 (23:57). Πάντως έστω και σε αυτόν τον χρόνο που δεν τον ικανοποιούσε, ο έμπειρος γκαρντ ήταν καθοριστικός για τον Ολυμπιακό: ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 11, πρώτος σε ασίστ μαζί με τον Γουόκαπ με 5,6, δεύτερος σε αξιολόγηση με 14,7, αλλά τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής. Πέρα όμως αυτών, δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του 13,6 πόντους κατά μέσο όρο (13,3 είχε ο Γουόκαπ) έχοντας το 42,2% των ασίστ της ομάδας του όσο βρισκόταν στο παρκέ, ενώ διαχειριζόταν το 22,2% των κατοχών όρο ήταν στην πεντάδα (πίσω μόνο από το 22,4% του Βεζένκοφ).

Σλούκας: Τελικά δικαιώθηκε που πήγε Παναθηναϊκό;

Στα λεπτά που έπαιζε ο Σλούκας στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός ήταν στους +3,6 πόντους ανά αγώνα. Με εκείνον στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 119,4 πόντους στην επίθεση και 110,8 πόντους παθητικό στην άμυνα ανά 100 κατοχές, ήτοι +8,6 πόντους στο net rating.

Μεγαλύτερη συμμετοχή, ανάλογα σημαντικός ρόλος


Παρότι το ξεκίνημά του ήταν δύσκολο, με ήττες, μέτριες εμφανίσεις και κάποιες κακές αποφάσεις, ο χρόνος δούλεψε υπέρ του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό. Πλέον απολαμβάνει ο ίδιος το παιχνίδι και μαζί τον χρόνο του, που είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον περσινό Ολυμπιακό, αλλά και τον ρόλο του που είναι αντίστοιχος με την περασμένη σεζόν.

Ο 33χρονος άσος παίζει για 27:18 στην Ευρωλίγκα, «χοντρικά» δηλαδή τεσσεράμισι λεπτά παραπάνω από ό,τι στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των «πράσινων» (με Βιλερμπάν, Μονακό, Μιλάνο και Ερυθρό Αστέρα), όπου μετρούν και ισάριθμες νίκες, ο Σλούκας έχει 31:34 στο παρκέ. Και περιττό να πούμε πως τελειώνει όλα τα παιχνίδια στην πεντάδα…

Σλούκας: Τελικά δικαιώθηκε που πήγε Παναθηναϊκό;

Όσο για την προσφορά του, δεν διαφέρει πολύ από αυτή που είχε πέρσι: με 11,5 πόντους είναι τέταρτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, με 5,7 ασίστ πρώτος στην ομάδα του σε δημιουργία και με 12,8 τρίτος στην αξιολόγηση όντας πέμπτος σε χρόνο συμμετοχής. Πέρα από τους πόντους που πετυχαίνει, δημιουργεί 13,9 ανά αγώνα για τους συμπαίκτες του (8,2 προσφέρει ο δεύτερος Γκραντ) έχοντας το 35,5% των ασίστ της ομάδας του όσο βρίσκεται στο παρκέ, ενώ διαχειρίζεται το 21,7% των κατοχών όσο είναι στην πεντάδα (με τον Ναν να μονοπωλεί την μπάλα όσο είναι στο παρκέ με 29%).

Με τον Σλούκα στην πεντάδα του, ο Παναθηναϊκός είναι στους +5,2 πόντους ανά αγώνα. Με εκείνον στο παρκέ, οι «πράσινοι» έχουν 116,3 πόντους υπέρ και 109 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές, ήτοι +7,2 πόντους στο net rating.

Συμπερασματικά… ο Κώστας Σλούκας μετακομίζοντας στον Παναθηναϊκό ικανοποίησε το βασικό του «θέλω» να αγωνίζεται περισσότερο. Πάντως ο ρόλος και η επίδρασή του δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά, αφού είναι για τους «πράσινους» ανάλογα σημαντικός με τη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x