sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η τεράστια μάχη για το Χρυσό Παπούτσι της Σούπερ Λίγκας & το... μειονέκτημα των Μιριτέλο και Οζέγκοβιτς!

Μετά από 25 αγωνιστικές, 7+1 ποδοσφαιριστές ομάδων της Stoiximan Super League έχουν διψήφιο αριθμό τερμάτων και μας υπόσχονται μάχη μέχρι τέλος για το... Χρυσό Παπούτσι!

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League ετοιμάζεται για το φινάλε της, με την 26η και τελευταία αγωνιστική να διεξάγεται την Κυριακή (03/03) και playoffs-playouts να εκκινούν το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί.

Η μάχη προβλέπεται μεγάλη σε όλα τα μέτωπα, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να κοντράρονται για την κατάκτηση του τίτλου και ΠΑΣ Γιάννινα, Κηφισιά, Παναιτωλικό και Βόλο –σε πρώτη φάση- να παλεύουν για να αποφύγουν το πλασάρισμα στην τελευταία δυάδα του βαθμολογικού πίνακα και τον υποβιβασμό.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη μάχη, εκείνη των σκόρερ. Και με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, προβλέπεται... μέχρι τέλους!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετά το πέρας των 25 πρώτων στροφών, οκτώ ποδοσφαιριστές έχουν διψήφιο αριθμό τερμάτων και βρίσκονται σε ακτίνα τριών, μόλις, γκολ.

Την κορυφή μοιράζονται οι Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Λορέν Μορόν, με τους σέντερ φορ Ολυμπιακού και Άρη να έχουν σκοράρει από 13 φορές έκαστος.



Ακολουθεί μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν, ο Χουάν Μιριτέλο, που έχει πετύχει μέχρι τώρα δώδεκα γκολ με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης – ωστόσο έχει ένα ντεσαβαντάζ το οποίο θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Μία θέση και ένα τέρμα πιο κάτω είναι ο Λιβάι Γκαρσία, που έχει έντεκα γκολ παρότι μετρά μόλις δώδεκα συμμετοχές με την ΑΕΚ λόγω τραυματισμών!

Τη λίστα των... διψήφιων κλείνουν άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές, με δέκα γκολ ο καθένας. Ο λόγος για τους Όγκνιεν Οζέγκοβιτς (Κηφισιά), Κιρίλ Ντεσπόντοφ (ΠΑΟΚ), Καρλίτος (Λαμία) και Εζέκιελ Πόνσε (ΑΕΚ), με τον Ισπανό φυσικά να μην δύναται πλέον να διεκδικήσει το οτιδήποτε καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στο Καζακστάν με τη φανέλα της Αστάνα.

Οι υπόλοιποι επτά όμως συνεχίζουν κανονικά και ορέγονται το... Χρυσό Παπούτσι, με δύο εξ αυτών να έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο μειονέκτημα, ίδιο με αυτό που είχε πέρασει ο Νίκος Καρέλης με τον Παναιτωλικό.



Βλέπετε, Μιριτέλο και Οζέγκοβιτς συνεχίζουν στα playouts με τις ομάδες τους, συνεπώς θα έχουν επτά ματς να δώσουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έναντι δέκα εκείνων που θα παίξουν στα playoffs.

Από την άλλη, θα έχουν να αντιμετωπίσουν θεωρητικά πιο αναξιόπιστες άμυνες, με τον Αστέρα βέβαια να μπαίνει στην post season έχοντας... ξεμείνει από την εξάδα και την Κηφισιά να ετοιμάζεται για τεράστια μάχη για την παραμονή.

Πιθανότατα λοιπόν, ενώ το λεγόμενο big-4 θα κονταροχτυπιέται για τον τίτλο, οι Ελ Κααμπί, Λιβάι, Ντεσπόντοφ και Πόνσε και φυσικά ο Μορόν θα μάχονται για την κορυφή της λίστας των σκόρερ, την ώρα που ο Φώτης Ιωαννίδης των εννέα τερμάτων θα επιχειρήσει να εκπροσωπήσει τον Παναθηναϊκό!

Αξίζει εδώ να υπενθυμιστεί πως πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος προερχόταν από ομάδα των λεγόμενων μεγάλων πλην Ολυμπιακού. Ήταν το 2018, όταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είχε τερματίσει πρώτος με 19 τέρματα.

Έναν χρόνο πριν είχαμε τον τελευταίο «πράσινο» πρώτο σκόρερ (Μάρκους Μπεργκ, 22 γκολ), ενώ το μακρινό 2009, ο Ίσμαελ Μπλάνκο είχε βγει πρώτος για την ΑΕΚ με 14 τέρματα, όσα είχε πετύχει βέβαια και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι του Ολυμπιακού.

Έκτοτε, ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών όπως ο Κέβιν Μιραλάς, ο Ρέφικ Τζεμπούρ, ο Κώστας Φορτούνης, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχουν κόψει πρώτο το νήμα, καθώς και παίκτες άλλων ομάδων - Εστέμπαν Σολάρι, Χερόνιμο Μπαράλες, Ευθύμης Κουλούρης και Τόμας Φαν Βέερτ, συγκεκριμένα, ενώ τη διετία 2009-2010 είχε υπερισχύσει η κλάση του Τζιμπρίλ Σισέ.

Σούπερ Λίγκα: Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x