Σπύρος Σιαμπλής

Η «αυτοχειρία» στο ντέρμπι και ο... καθρέπτης της βαθμολογίας για τον Παναθηναϊκό

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό ο οποίος συνεχίζει το «χαρακίρι» και τα… απόνερα του Φαλήρου που δεν πρέπει να τον πάρουν μαζί!

Τα ντέρμπι και δη εκείνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι παιχνίδια που, πολλές φορές, μπορεί να λειτουργήσουν εν τέλει και ως… παραμορφωτικοί καθρέπτες.

Κάτι ανάλογο κινδυνεύει να συμβεί μετά και τη χθεσινή νέα μονομαχία των δύο «αιωνίων», με βάση την εικόνα του αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παρά το τελικό 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, που μόνο καλό πάντως δεν θα είναι για το «τριφύλλι»…

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Ναι, σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός αναμφίβολα δεν έπρεπε να χάσει, με βάση συνολικά ολόκληρο το 90λεπτο και κυρίως την πολύ καλύτερη απόδοση του στην επανάληψη.

Στάθηκε άτυχος, ήταν και ανίκανος, ενώ πλήρωσε λάθη και παθογένειες που δεν είναι σημερινές αλλά… διαχρονικές, δείχνοντας για μια ακόμα φορά -και φέτος- ότι διακατέχεται από… τάσεις αυτοκτονίας.

Την ώρα που θα έπρεπε να εμφανιστούν σαν… καμικάζι στο Φάληρο, για να πάρουν αποτέλεσμα και ψυχολογία, ο Λάζλο Μπόλονι και οι παίκτες του έκαναν, αντ΄ αυτών, ένα ακόμα «χαρακίρι»!

Ωστόσο, όλα αυτά θα μας επιτρέψετε να τα βάλουμε σε δεύτερη μοίρα. Γιατί; Απλούστατα, επειδή έχουμε φτάσει 22 Νοεμβρίου, έχει πλέον διεξαχθεί πάνω από το 1/3 της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός μετράει όλους κι όλους εννιά βαθμούς.

Ή αν προτιμάτε, δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με απολογισμό τερμάτων επτά υπέρ και οκτώ κατά. Σχεδόν, δηλαδή, βαθμός και γκολ ανά εβδομάδα, χωρίς μέχρι τώρα να είχε δώσε και ματς με έναν εκ των τριών πρώτων της βαθμολογίας!

Το γράφουμε, το… ξαναγράφουμε, ο καιρός περνάει, μαζί και τα… παιχνίδια όμως, με τους πόντους να χάνονται σταθερά. Εν τω μεταξύ, ο στόχος για επιστροφή στην Ευρώπη τη νέα χρονιά όσο πάει και… ξεμακραίνει επικίνδυνα! Για να μην πούμε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει ήδη απελπιστικά κι ενώ ακολουθούν άμεσα τα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Αυτό είναι, λοιπόν, το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πρόβλημα που έχει μόνο μια λύση. Τις νίκες! Είτε σε ντέρμπι, είτε απέναντι σε «μικρότερες» ομάδες. Καλές οι εντυπώσεις, για να επιστρέψουμε στα του χθεσινού ντέρμπι, αλλά με εντυπώσεις δεν… νίκησε κανείς!

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχασε χθες αντί να κερδίσει έστω κι έναν πόντο. Προφανώς, μερίδιο ευθύνης για το αποτέλεσμα φέρει και ο Μπόλονι. Το αναφέραμε και παραπάνω. Η ομάδα αυτή έχει… χρόνια προβλήματα. Η προβληματική εικόνα της «κουμπώνει» πάνω και στις αποφάσεις της διοίκησης, αλλά και στον προκάτοχο του Ρουμάνου τεχνικού. Αναμφίβολα και καταγεγραμμένα.

Όμως, αυτό δεν «ακυρώνει» τα λάθη του Μπόλονι χθες... Και με την μη χρησιμοποίηση ενός κανονικού εξτρέμ αντί του Χουάνκαρ και με την απόφαση του να μην υπάρξει τρίτος μέσος στον άξονα για να «ματσάρει» τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Ή με την αλλαγή του Χατζηγιοβάνη αντί φερ' ειπίν του Μακέντα.. Ακόμα και για το νωθρό ξεκίνημα, δουλειά του ήταν να… ξυπνήσει τους παίκτες του, παρότι πιθανώς να ευθύνεται ο ίδιος και γι' αυτό!

Επειδή, βέβαια, ο 67χρονος είναι… κανονικός προπονητής, αυτό συνέβη στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όπου σε συνδυασμό και με τις διορθωτικές κινήσεις του, υπήρξε η διαφοροποίηση σε όλα, πλην του αποτελέσματος. Το οποίο, δυστυχώς όμως, είναι πλέον και το… βασικότερο.

Βαθμολογικό κέρδος στο «Καραϊσκάκης» δεν προέκυψε, λοιπόν, για τους «πράσινους» προέκυψαν ωστόσο κάποια καλά μαντάτα. Όπως η «γεμάτη» εμφάνιση του Ζαγαρίτη, ο οποίος έκανε το καλύτερο του ματς. Ή, η δυναμική εικόνα του Αλεξανδρόπουλου, που μαζί με τον Σαβιέρ ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν τα μέγιστα στην αλλαγή εικόνας της ομάδας τους!

Όλοι τους είχαν πάθος, διάθεση, καλή απόδοση αλλά και συναίσθηση του τι διακυβεύεται... Στοιχεία που ο Παναθηναϊκός καλείται να εμφανίσει από το ματς με τον Παναιτωλικό και σε… κάθε αγωνιστική πλέον, για να μην κλείσει τον πρώτο γύρο και αναγκαστεί να ασχολείται μόνο με το Κύπελλο, «καίγοντας» άλλη μια σεζόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x