Σπύρος Σιαμπλής

Ο Παναθηναϊκός γίνεται ξανά… θελκτικός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για την μείωση του χρέους, την προοπτική του γηπέδου και τη συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού που αρχίζει να «νοικοκυρεύεται».

«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει», λέει ο θυμόσοφος λαός σε μια από τις πολλές παροιμίες που είναι βγαλμένες μέσα από την ίδια την ζωή. Αποδεδειγμένο είναι αυτό, άλλωστε…

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό δε, επίσης θα έλεγε κανείς πως υπάρχουν… άπειρες περιπτώσεις όπου δεδομένες καταστάσεις οδήγησαν σε συμπεράσματα τα οποία δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στο «στρατόπεδο» του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» δεν μπορούν να μην βγάζουν μια θετική αύρα και ταυτόχρονα να προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του.

Εξυπακούεται πως ακόμα υπάρχει δρόμος μπροστά. Πολύς! Οι ενδείξεις, όμως, σε δύο σημαντικά και παράλληλα ζωτικής σημασίας για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού ζητήματα, αν μη τι άλλο είναι προς την σωστή κατεύθυνση για να ξαναγίνει… θελκτικός.

Πρώτον και κύριο, το κομμάτι που φορά στην μείωση του χρέους. Όλα τα ρεπορτάζ συμφωνούν πως το νούμερο αγγίζει πλέον… ιστορικό χαμηλό επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου και μετά το τέλος της πολυμετοχικότητας!

Μονοψήφιος ο αριθμός, πλέον, με δυνατότητα αυτό από μόνο του να προσελκύσει αγοραστές ή «συμπαίκτες» στην ΠΑΕ και παράλληλα να «καθαρίσει» το όνομα της ομάδας στην UEFA, μετά και τον τριετή αποκλεισμό…

Παράλληλα, στον ορίζοντα συνεχίζει να υπάρχει και η προοπτική της ανέγερσης του νέου γηπέδου των «πράσινων», στον Βοτανικό. Μια προοπτική που, για πρώτη φορά ίσως, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εμπλεκόμενες πλευρές, δείχνει να έχει χειροπιαστές ελπίδες για να προχωρήσει και να αποκτήσει η ομάδα το δικό της «σπίτι»!

Ότι ίσχυε στην προηγούμενη περίπτωση, εδώ ισχύει επί… δέκα. Καθώς, μεταξύ άλλων, αν γίνει το γήπεδο θα προσφέρει οικονομική βοήθεια αλλά και… ψυχολογική τόνωση, με τον κόσμο της ομάδας να ταλαιπωρείται αφάνταστα και να το περιμένει δεκαετίες ολόκληρες.

Ξαναγράφουμε, για να μην παρεξηγηθούμε: ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Φαίνεται, ωστόσο, πως τα πράγματα πηγαίνουν (πολύ) καλά σε αυτά τα δύο θέματα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Από την άλλη, βέβαια, θελκτικός δεν σημαίνει και… κανονικός, έτσι; «Κανονικός», ο Παναθηναϊκός θα είναι όταν θα μπορεί να διεκδικεί ξανά σταθερά τίτλους, να κατακτάει κάποιους εξ αυτών και να παίζει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα! Ξεκάθαρο και… αυτονόητο είναι αυτό, αλλά ας το επισημάνουμε.

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά, φυσικά, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι καλείται να συμβάλει και αυτή από την πλευρά της στο «νοικοκύρεμα», με την έξοδο στο Europa Conference League της επόμενης χρονιάς, για να μην… ξεχνιόμαστε.

Το ματς της Κυριακής με τον Άρη φαντάζει… τελικός. Ένας ακόμα φετινός, για την ακρίβεια για τον Παναθηναϊκό. Μετά από εκείνους με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, με τους «κίτρινους» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον ΠΑΟΚ… εις διπλούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το «τριφύλλι» έχει μπροστά του άλλο ένα must win παιχνίδι…

Ενδεχόμενη επικράτηση θα του προσφέρει όχι τρεις αλλά… έξι βαθμούς, απέναντι σε έναν συνδιεκδικητή της Ευρώπης, θα επαναφέρει την αύρα του νικητή και θα προσφέρει μια σχετική άνεση για την συνέχεια των play-offs.

Το θετικό είναι πως, σε όλες ανεξαιρέτως τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός ανταπεξήλθε και έφυγε από το γήπεδο νικητής. Όπως καλείται να κάνει και τώρα, δηλαδή…

Παράλληλα, μια ακόμα ενθαρρυντική λεπτομέρεια για τους «πράσινους» είναι ότι, μετά την περσινή τους συντριβή από τον Άρη με 4-0, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πήραν την κατάσταση στα… πόδια τους.

Μετρώντας μόνο μια ήττα κι ένα γκολ παθητικό, αλλά και τρεις νίκες, μαζί μια ακόμα ισοπαλία, σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων, εντός κι εκτός έδρας! Για να δούμε τι θα γράφει ο φωτεινός πίνακας μετά το τελευταίο... συναπάντημά τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x