Γενικά

Κούβελος: «Μην εκτεθούμε...»

Την ανησυχία του για την καθυστέρηση της αποκατάστασης του χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου, εν όψει της τελετής για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 24 Μαρτίου, εξέφρασε ο Α'αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος, μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM 94.6. «Έχουμε μεγάλο άγχος, μήπως εκτεθεί το Ολυμπιακό κίνημα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα προλάβουμε. Σαν Έλληνες, έχουμε αποδείξει πως είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει και τώρα το ίδιο».

Ο Α' αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος, μίλησε στον SuperΣΠΟΡ FM 94.6 για την καθυστέρηση της αποκατάστασης του χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου. Οι μέρες πέρασαν και πλησιάζει η 24η Μαρτίου, ημέρα αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, και τα έργα στην Ολυμπία δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Ο κ. Κούβελος ερωτηθείς για το αν έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης, απάντησε:
«Δυστυχώς, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμη. Υπήρχε η υπόσχεση πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες αμέσως μετά τις πυρκαγιές, αλλά δυστυχώς τίποτα ακόμη. Είμαστε δύο μήνες πριν την αφή της Φλόγας, όταν και θα πέσουν όλα τα φώτα του παγκόσμιου κοινού πάνω μας. Εκφράζουμε μια ανησυχία ως Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχουμε μεγάλο άγχος, μήπως εκτεθεί το Ολυμπιακό κίνημα».

Σε ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη και γιατί υπάρχει αυτή η επικίνδυνη καθυστέρηση, ο Α'αντιπρόεδρος της ΕΟΕ δήλωσε:

«Δεν έχει δοθεί η λύση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εμείς, ως Ολυμπιακή Επιτροπή, έχουμε πάρει 200.000 ευρώ από τη Δ.Ο.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών και άλλη μία χορηγία από την Coca-Cola της τάξεως των 2 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, εάν δεν πάρουμε την έγκριση από το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο). Τα χέρια μας είναι δεμένα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα, αλλά περιμένουμε την έγκριση».

Για το ενδεχόμενο του να μην προλάβουμε, ως χώρα, να αποκαταστήσουμε τις εν λόγω ζημιές, ο κ. Κούβελος απάντησε πως: «Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Η 24η Μαρτίου είναι πάρα πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Εμείς έχουμε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου. Δεν μπορώ, όμως, να σκεφτώ πως δεν θα προλάβουμε».

Ο κ. Κούβελος έκλεισε τις δηλώσεις του, ευχόμενος να προλάβουμε και να τα καταφέρουμε πάλι με τρόπο… ελληνικό:

«Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα προλάβουμε. Σαν Έλληνες, έχουμε αποδείξει πως είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής. Σε οποιαδήποτε δυσκολία, την τελευταία στιγμή τα καταφέρνουμε. Αυτό θέλω να σκέφτομαι μονάχα».

Επιμέλεια: Μπαλικούρα Τασία
Απόδοση: Μαυρούτσος Παναγιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x