Ο Αντρέ Αγκασι σε δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη ότι είναι αδύνατον στο άθλημα του τένις να παρουσιαστούν κρούσματα ντόπινγκ. Και αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα οφείλεται στην άγνοια των παικτών.
Ο Αμερικανός τενίστας, την περσινή χρονιά υποβλήθηκε σε 20 ελέγχους ντόπινγκ εκ των οποίων οι οκτώ ήταν αίματος και σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι αδύνατο στο τένις σε υψηλό επίπεδο αθλητών να έχει γίνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. «Στο τένις έχουμε μία πολιτική κατά του ντόπινγκ πολύ αυστηρή. Με τόσους ελέγχους που γίνονται είναι παράλογο να σκεφθεί κάποιος ότι μπορεί να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αγωνιζόμαστε όλη τη χρονιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν υπάρχει για μας διαθέσιμος χρόνος για να υποβληθούμε πρόγραμμα ντόπινγκ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντρε Αγκάσι.
Ερωτηθείς για τα θετικά δείγματα που βρέθηκαν μεταξύ των αθλητών του τένις, ο Αμερικανός τενίστας έδωσε την δική του εκδοχή τονίζοντας ότι το πιθανότερο είναι οι αθλητές να είχαν άγνοια για τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής που περιείχαν απαγορευμένες ουσίες. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι την περσινή χρονιά, η διεθνής ομοσπονδία τένις (ATP) είχε ανακοινώσει ότι επτά αθλητές έκαναν χρήση, κυρίως, ναδρολόνης και σύμφωνα με εκτιμήσεις προερχόταν από συμπληρώματα διατροφής.
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






