Με κλείσιμο κινδυνεύει το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» , η αρχαιολογική έκθεση αλλά και το ψηφιακό πρόγραμμα του Μουσείου «στήθηκαν» με 120 περίπου δανεικά εκθέματα από άλλα Μουσεία της Ελλάδας, τα οποία όμως έχουν αρχίσει να τα ζητούν πίσω.
Μεταξύ των έργων που έγιναν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν και η αποκατάσταση του σεισμόπληκτου παλαιού μουσείου. Ο λόγος για ένα κτίριο του 19ου αιώνα, δωρεά του Ανδρέα Συγγρού, με ξύλινη οροφή και κιγκλιδώματα εμπνευσμένα από τον αρχαίο ναό του Ολυμπίου Διός, στο οποίο εγκαταστάθηκε το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο στη χώρα μας, αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο συγκεκριμένο κτίριο υπάρχει πληθώρα ψηφιακών μέσων με διάφορα προγράμματα που διευκολύνουν την ξενάγηση του επισκέπτη, για τα οποία όμως απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό.
Επιμέλεια: Σταύρος Χαϊταντόγλου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






