Γενικά

Μεταλλίδου: «Στόχος η 24αδα του τελικού»

Μία καλή αξιοπρεπή εμφάνιση έθεσε ως στόχο ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής στο Μίε της Ιαπωνίας (7-13 Σεπτεμβρίου) η Μιχαέλα Μεταλλίδου στην πρώτη συμμετοχή της στον θεσμό. Η 16χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο ατομικό μαζί με τις Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου. «Ως ομάδα, θα προσπαθήσουμε να μπούμε στις 10-12 πρώτες θέσεις, παρότι δεν θα είναι εύκολο.

Μία καλή αξιοπρεπή εμφάνιση έθεσε ως στόχο ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής στο Μίε της Ιαπωνίας (7-13 Σεπτεμβρίου) η Μιχαέλα Μεταλλίδου στην πρώτη συμμετοχή της στον θεσμό. Η 16χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο ατομικό μαζί με τις Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου. «Ως ομάδα, θα προσπαθήσουμε να μπούμε στις 10-12 πρώτες θέσεις, παρότι δεν θα είναι εύκολο. Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να κυνηγήσω την είσοδο στην 24άδα του τελικού στο σύνθετο ατομικό», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια και συνέχισε: «Σε κάθε μεγάλο αγώνα νιώθω ότι αποκτώ εμπειρία, αφού είναι η πρώτη μου χρονιά σ' αυτό το επίπεδο. Του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για μένα, με δεδομένο ότι και οι κριτές θα με έχουν μάθει ως αθλήτρια».

Σχολιάζοντας τις προσωπικές της επιδόσεις, η αθλήτρια του ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι το δυνατό της σημείο για επιτυχείς εμφανίσεις, είναι η σταθερή απόδοσή της και έχει την ικανότητα να βγάζει τα προγράμματά της σε όλους τους αγώνες. Επίσης, παραδέχτηκε ότι πρότυπό της είναι η Ρωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Εβγκένια Κανάεβα, αφού όπως τόνισε:«Τα έχει όλα, εξαιρετική τεχνική με το όργανο, σωματική ευλυγισία και εκφραστικότητα», ενώ ανέφερε ότι είναι θαυμάστρια και της Ουκρανής παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Άννα Μπεσόνοβα.

Τα προτερήματα της Μιχαέλας Μεταλλίδου ανέπτυξε και η προπονήτριά της από το 2006, Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου: «Η Μιχαέλα είναι πολύ εργατική, προσηλωμένη στους στόχους της και θέλει πάντα να βελτιώνεται. Αναζητά από μόνη της την τελειότητα στις ασκήσεις κάθε προγράμματος που εκτελεί. Είναι ιδιαίτερα ευκίνητη και γρήγορη, ενώ τώρα που μεγαλώνει καταφέρνει να βγάζει επίσης τη θηλυκή πλευρά του αθλήματός μας, προσπαθώντας να ενισχύσει τη εκφραστικότητά της».

Αναφορικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η ομοσπονδιακή προπονήτρια συμπλήρωσε: «Θα ήθελα η Μιχαέλα να προκριθεί στον τελικό του σύνθετου ατομικού. Αν το πετύχει, θα είναι ένα πρώτο βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αφού θα πρόκειται για μια αναγνώριση της αξίας της από τις διεθνείς κριτές. Είναι ένας δύσκολος στόχος, ωστόσο από την παρθενική της χρονιά στην κατηγορία γυναικών η αθλήτριά μας έχει καταφέρει να την προσέξουν».

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x