Red Bull Cliff Diving

Ελβετία και μετά… Ελλάδα!

Μία στάση απομένει για να πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου ο τελικός του στην Αθήνα! Πριν, όμως, το συγκεκριμένο extreme σπορ φτάσει στην Ελλάδα, θα χρειαστεί να περάσει αύριο από την Ελβετία και το μικρό χωριό Sisikon.

Μία στάση απομένει για να πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου ο τελικός του Red Bull Cliff Diving Series 2009 στην Αθήνα! Πριν, όμως, το συγκεκριμένο extreme σπορ φτάσει στην Ελλάδα, θα χρειαστεί να περάσει αύριο από την Ελβετία και το μικρό χωριό Sisikon. Στις όχθες της Λίμνης Λουκέρνης η «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή θα είναι σίγουρα σκληρή μετά από την πρόσφατη απρόσμενη νίκη του Βρετανού Gary Hunt. Το σίγουρο είναι ότι δε θα υπάρξει έλλειψη έμπνευσης για τους αθλητές σε μια χώρα, όπου το cliff diving έχει μακρά παράδοση.

Η διοργάνωση των αγώνων για πρώτη φορά στις όχθες της Λίμνης αναμένεται με ενθουσιασμό. Αυτός που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις -είναι κάτοχος εννέα παγκόσμιων τίτλων- είναι ο Κολομβιανός Orlando Duque, ο οποίος μπορεί να φέρει τη ζυγαριά υπέρ του σε αυτό τον αγώνα. Αλλά η αίγλη του “θρασύτατου” και νεότερου αθλητή των αγώνων από τη Μεγάλη Βρετανία, Gary Hunt (που διατηρεί διαφορά 12 πόντων) μπορεί να ανατρέψει αυτό το σκηνικό, όπως έγινε ήδη μία φορά στον τελευταίο αγώνα στο Αμβούργο.

Πρόκειται πραγματικά για μία επιστροφή στις «ρίζες» του αθλήματος. Στις 5 Σεπτεμβρίου το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ταξιδεύει στην Ελβετία, μία χώρα όπου φιλοξένησε τον πρώτο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό πριν από 12 χρόνια. Με τους 370 κατοίκους του, το χωριό Sisikon – που ανήκει στην επαρχία Uri – θα είναι για το επόμενο διάστημα το επίκεντρο της προσοχής όλων. Αναμένεται να το επισκεφθούν χιλιάδες θεατές, αρκετοί από τους οποίους θα καταφθάσουν στη Λίμνη μέσα πολύχρωμες φουσκωτές βάρκες.

Παρά το εντυπωσιακό τοπίο, η ιστορία παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο σ’ αυτή τη στάση των αγώνων καθώς η πλατφόρμα θα στηθεί (σε ύψος 26 μέτρων όπως πάντα) πάνω σε ένα βράχο που σχετίζεται με τον θρυλικό Γουλιέλμο Τέλλο. Ήταν εκεί ακριβώς - στο σημείο όπου βρίσκεται τώρα ένα παρεκκλήσι– όπου ο αινιγματικός ήρωας, που πρωταγωνίστησε στην απελευθέρωση της Ελβετίας, πήδηξε από τη βάρκα των δέσμιών του για να φτάσει στη ξηρά. Και επίσης όχι πολύ μακριά από εκεί βρίσκεται και η χώρα που εφηύρε τη σοκολάτα και το χρήμα.

Αφού πέρασε από πιο αστικά τοπία, το Red Bull Cliff Diving Series 2009 θα πραγματοποιηθεί τώρα μέσα στη φύση στην πιο παρθένα της μορφή. Το νερό πρόκειται να έχει τη μέτρια θερμοκρασία των 20?C, αρκετά υψηλότερη από αυτή του αέρα (16-18?C). Ο τοπικός αθλητής Markus Frei, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους αθλητές της δεκαετίας του ενενήντα θα συμμετέχει στον αγώνα μαζί με τους κορυφαίους αθλητές καταδύσεων του κόσμου και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αγαπημένος του κοινού!

Γενική κατάταξη μετά από 4 αγώνες

1. Orlando Duque ΚΟΛ 103 βαθμοί
2. Gary Hunt ΜΒΡ 91 βαθμοί
3. Artem Silchenko ΡΩΣ 75 βαθμοί
4. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 73 βαθμοί
5. Steve Black ΑΥΣ 37 βαθμοί
6. Hassan Mouti ΓΑΛ 36 βαθμοί
7. Michal Navratil ΤΣΕ 36 βαθμοί
8. Slava Polyeshcuk ΟΥΚ 31 βαθμοί
9. Kent De Mond ΗΠΑ 29 βαθμοί
10. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 28 βαθμοί
11. Eber Pava ΚΟΛ 22 βαθμοί
12. Alain Kohl ΛΟΥ 17 βαθμοί

* Το σκορ προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Cliff Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Ρότερνταμ/ 20 Ιουνίου), την Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου) την Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου) την Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου) και τη Γερμανία (Αμβούργο/ 29 Αυγούστου). Τώρα, ακολουθεί η Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου) και τελευταίος σταθμός είναι η Ελλάδα, όπου η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας (20 Σεπτεμβρίου).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x