Red Bull Cliff Diving

Η αγωνία θα κρατήσει μέχρι τον τελικό της Αθήνας!

O Ρώσος Artem Silchenko κατέκτησε για δεύτερη φορά τη νίκη στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Σίσικον της Ελβετίας. Η «αυλαία» του παγκόσμιου πρωταθλήματος θα πέσει στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με φόντο το μοναδικό τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης.

O Ρώσος Artem Silchenko κατέκτησε για δεύτερη φορά τη νίκη στον αγώνα Red Bull Cliff Diving World Series 2009 που πραγματοποιήθηκε στο Σίσικον της Ελβετίας.

Εκατοντάδες μικρές φουσκωτές βάρκες και σχεδίες συγκεντρώθηκαν στη Λίμνη Λουκέρνη το Σάββατο το απόγευμα, ενώ 5,000 άτομα κατέκλισαν τα παράλια της λίμνης για να παρακολουθήσουν από κοντά τον πιο συγκλονιστικό αγώνα μέχρι στιγμής - καθώς στο τέλος μόλις 1.95 βαθμοί χώριζαν την πρώτη από την τρίτη θέση.

Στον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2009, νικητής αναδείχθηκε ο Silchenko, ο οποίος κατάφερε να συντρίψει τον νικητή του προηγούμενο γύρου (στο Αμβούργο), Gary Hunt και τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Orlando Duque. Με μόνο εννέα πόντους διαφορά, οι Duque και Hunt παλεύουν ακόμα για την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Η δεύτερη βουτιά που πραγματοποίησε ο Silchenko πήρε το μόνο εννιάρι που έχουν δώσει οι κριτές σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. «Είναι υπέροχα να στέκομαι και πάλι στο βάθρο των νικητών έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση μετά από τη νίκη μου στην Τουρκία. Προπονήθηκα πάρα πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Πραγματικά είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερή μου φυσική κατάσταση. Ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα, όπου θα παλέψω ξανά για τη νίκη και θα ολοκληρώσω την παρουσία μου στους αγώνες όσο καλύτερα μπορώ».

Ένας ακόμα 25χρονος τερμάτισε δεύτερος – ο Βρετανός Gary Hunt κατέλαβε για έβδομη φορά μια θέση στο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες, μόνο 1.20 βαθμούς πίσω από τον Silchenko, μία εβδομάδα μετά από τη θεαματική παρουσία του στο Αμβούργο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Orlando Duque μόνο 0,75 βαθμούς πίσω.

Η μοναδική στάση στο Πρωτάθλημα όπου ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε τρεχούμενο νερό, έγινε με φόντο το κλασικό αλπικό σκηνικό στο γραφικό χωριό Σίσικον. Περικυκλωμένη από τις πανύψηλες Ελβετικές Άλπεις, με κάποιες από τις κορφές της να έχουν ήδη καλυφθεί από χιόνι μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ύψους 26 μέτρων πλατφόρμα στήθηκε στον ίδιο βράχο, όπου ο Ελβετός λαϊκός ήρωας Γουλιέλμος Τέλλος λέγεται ότι χρησιμοποίησε ως μέσο διαφυγής πριν από 700 χρόνια.

Η κόντρα του Κολομβιανού με τον Βρετανό

Μετά από επτά αγώνες η μάχη για τον τίτλο του νικητή δεν έχει υπάρξει σκληρότερη: ο ηγέτης της γενικής κατάταξης Duque με 22 βαθμούς προβάδισμα, βρίσκεται σταθερά πίσω από τον Hunt με όλο και μικρότερη διαφορά. Το σημερινό αποτέλεσμα μειώνει τη διαφορά μεταξύ τους στους εννέα βαθμούς. Ο Βρετανός είναι τώρα ο μόνος αθλητής που παλεύει ακόμα για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2009 εκτός από τον Κολομβιανό, ο οποίος ηγείται της γενικής κατάταξης ήδη από τον τρίτο αγώνα στο Dubrovnik της Κροατίας στις 11 Ιουλίου.

Τα «φώτα» στην Αθήνα!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series 2009 κορυφώνεται με τον συγκλονιστικό Τελικό να διεξάγεται στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 17:00 μ.μ , με φόντο το μοναδικό τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Δώδεκα κορυφαίοι αθλητές από εννέα διαφορετικές χώρες, πρόκειται να αναμετρηθούν στα νερά της μυστηριώδους Λίμνης. Μόνο ένας θα αναδυθεί με τα μυστικά της και θα στεφθεί Πρωταθλητής.

Τα αποτελέσματα του αγώνα στην Ελβετία

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Σκορ

1. Artem Silchenko ΡΩΣ 304,80
2. Gary Hunt ΒΡΕ 303,60
3. Orlando Duque ΚΟΛ 302,85
4. Steve Black ΑΥΣ 282,70
5. Hassan Mouti ΓΑΛ 263,70
6. Michal Navratil ΤΣΕ 252,30
7. Slava Polyeshcuk ΟΥΚ 248,60
8. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 247,20
9. Alain Kohl ΛΟΥ 237,30
10. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 236,50
11. Michael Gowdy ΚΑΝ 224,10
12. Kent De Mond ΗΠΑ 220,75
13. Markus Frei ΕΛΒ 156,30

* Το σκορ προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Cliff Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Γενική κατάταξη

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Βαθμοί

1. Orlando Duque ΚΟΛ 116
2. Gary Hunt ΜΒΡ 107
3. Artem Silchenko ΡΩΣ 95
4. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 76
5. Steve Black ΑΥΣ 48
6. Hassan Mouti ΓΑΛ 45
7. Michal Navratil ΤΣΕ 43
8. Slava Polyeshchuk ΟΥΚ 37
9. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 33
10. Kent de Mond ΗΠΑ 30
11. Eber Pava ΚΟΛ 22
12. Alain Kohl ΛΟΥ 21

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Rotterdam/ 20 Ιουνίου), την Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου), την Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου), την Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου), τη Γερμανία (Hamburg/ 29 Αυγούστου) και την Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου). Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης της Αθήνας θα γίνει ο μεγάλος τελικός στις 20 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x