Τις πρώτες θέσεις του βάθρου κατέλαβαν στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ιππασίας τρεις Ελληνίδες αμαζόνες το πρωί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Στο πρώτο σκαλί του πρώτου αγωνίσματος, ύψους 1.15 - 1.20μ. ανέβηκε η Ζέτα Φούντα με την Claudia με διπλή άπταιστη διαδρομή και τον καλύτερο χρόνο στο μπαράζ, 28,79. Δεύτερη κατετάγη η Μυρτώ Ηλιάδη Κούτσικου με την Voila He με δύο άπταιστες και χρόνο 30,97 και τρίτη η Ελίνα Κυριακού με τον Comes, με επίσης διπλή άπταιστη και χρόνο 32,02.
Στο δεύτερο αγώνισμα της ημέρας, ύψους 1.25μ., ο Αντώνης Πετρής, ιππεύοντας τον Cover Page κατέλαβε την πέμπτη θέση με άπταιστες διαδρομές και χρόνο 32,23 στον αγώνα διαβάθμισης. Νικητής αναδείχτηκε ο Ομέρ Καραεβλί, από την Τουρκία, με τη Urona με άπταιστες και χρόνο 29,87.
Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγωνίσματα, το πιο σημαντικό εκ των δύο να είναι το ομαδικό του Κυπέλλου Εθνών, με την ελληνική συμμετοχή να αγωνίζεται δεύτερη. Οι ιππείς που θα λάβουν μέρος είναι ο Αντώνης Πετρής με τον Liquido, η Ελίνα Δενδρινού με τον Liberty, η Hannah Μυτιληναίου με τον Poet και η Μυρτώ Ηλιάδη Κούτσικου με τον Lazzarone.
*Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγεται η Έκθεση ζωγραφικής της Αλίς Τουρκινιώτη με τίτλο «Φιγούρες από το χθες και το σήμερα», ενώ το Σάββατο, 3/10 θα διεξαχθεί αγώνας αμαξοδήγησης με 11 άμαξες.
Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






